Германия за втори път без Октоберфест (А къде можем да почиваме след пандемията?)

Гласувайте за статията

Пандемията е на път да приключи, но в Германия отлагат Октоберфест

Без Октоберфест в Германия. Най-големия празник на бирата пропада за втора поредна година, а причината е продължаващата пандемия. Въпреки че ситуацията изглежда овладяна и до края на годината всичко сякаш ще приключи, мнозина подхождат предпазливо. В европейската република предпочетоха да задържат големите тържества, докато от СЗО окончателно не обявят край на извънредното положение.

Но пандемия или не, мнозина искат да сменят обстановката по време на летните месеци. И неизменно настъпва въпросът — а сега накъде? Най-удобно изглежда да се почива в Гърция. Атина осигури допълнителни ваксини, облекчи приема на PCR тестове и дори приема туристи, които вече са преминали през пандемията. Но въпреки това мнозина се страхуват да посещават места, които могат да представляват заплаха за здравето им или са свързани със струпване на твърде много хора.

Алтернативата?

Планински и морски курорти, които са малко популярни, с неособено голяма почивна база, но предлагащи всички удобства.

За ваканция в България община Чирпан тази година се налага като едно от най-хитовите места. Виненият туризъм, който развиват някои от най-популярните винарски изби в региона, определено се превърна в предпочитан за мнозина. Не е за подценяване и факта, че в района има много екопътеки, изключително красива природа, нулево замърсяване на въздуха и все по-добра инфраструктура. А близостта на региона с морето кара и мнозина да предпочитат региона за свой втори дом.

Троянският балкан е друг оазис на тишината и спокойствието, който си струва да посетите. Горските хижи, ваканционните селища там, както и малките вилни зони, превръщат това място в истински рай, особено през пролетта и лятото. И гарантирано няма да скучаете, докато покорявате следващия връх там.

Октоберфест няма да има. С какво можем да го заменим тази година? сн. Интернет

Октоберфест няма да има. С какво можем да го заменим тази година? сн. Интернет

Какво можем да кажем за Родопите, които са една от най-красивите и диви планини в България? Ако искате да видите кафяви мечки, да чуете воят на вълците, шумът на вятъра и да вдъхнете аромата на борови гори и на чист речен въздух, крайбрежието на Арда е точно за вас. От Калоянци, през Дарец, до Маджарово и Ивайловград — имате възможност да се насладите на невероятна природа, история, култура и забележителна кухня. И най-вече — благодарение на по-слабо населените райони, вероятността да се заразите е почти нулева. А доброто настроение и почивката са гарантирани.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар