Вип Брадър де завръща, за радост на феновете!

Нова телевизия сериозно обмисля да върне в ефира си своето най-популярно риалити Вип Брадър. Това ще бъде отговорът й на завръщането на „Сървайвър” по Би Ти Ви, пише вестник „Уикенд”. Големият брат е единственото шоу, излъчвано в България, което може да се мери по рейтинг с конкуренцията на оцеляващите. [caption id="attachment_665131" align="aligncenter" width="223"]Вип Брадър Нова ТВ връща Вип Брадър в ефир[/caption] Затова от догодина то най-вероятно ще замени „Игри на волята”. За момента „Игри на волята” върши идеална работа в ефира на Нова телевизия, постигайки добър рейтинг в конкуренция с „Фермата” на Би Ти Ви. Продуцентът Нико Тупарев вече направи два сезона на плажното шоу, заснети по родното Черноморие, и обяви кастинг за участници в трето издание. То трябва да бъде снимано през лятото и излъчено наесен. След като обаче от Би Ти Ви миналата седмица официално съобщиха, че връщат „Сървайвър” догодина, в Нова са се мобилизирали да мислят за нови варианти, с които да печелят зрители. „Игри на волята” твърде много прилича на шоуто за оцеляващи, но не може да се похвали със същата популярност. В момента, в който „Сървайвър” се завърне в ефир, се очаква огромен отлив в посока Би Ти Ви.

Единственото сигурно спасение за рейтинга на Нова ще бъде изпитаната марка на Големия брат, особено във варианта си с участници-звезди – Вип Брадър.

Освен че има своята твърда фенска маса, която гледа риалитито винаги и въпреки всичко, „Вип Брадър” е едно от малкото предавания, в които рискът от заразяване с Ковид-19 може да се доведе до нула. Преди старта на шоуто на всички участници може да се направи тест, след това – да се изолират за определен период от време и по този начин да се гарантира, че ще влязат в къщата здрави. В самото шоу компанията остава изолирана от външния свят, така че на практика няма как да се зарази с коронавирус. Подобна сигурност не може да има в нито едно друго риалити и превръща Вип Брадър в идеалната тв програма в условията на пандемия. Освен това самият факт, че в Къщата влизат популярни личности, вече е гаранция за висок рейтинг. Въпреки всичко в Нова не горели от желание да връщат Големия брат в своя ефир. От години шоуто е популярно като твърде скандално за добрия вкус. Именно затова, когато през 2018-а бе излъчен последният му сезон до момента, а после лицензът за предаването изтече, никой не бързаше да го подновява. Сега обаче моментът за това изглежда вече е настъпил и след година зрителите на Нова ще гледат поредния сезон от къщата на Големия брат. Той ще бъде 23-и в историята на риалитито в България. Пет от излъчените досега сезони са стандартни – „Биг Брадър”, шест са от типа „Ол старс” – с различни риалити звезди, 10 са тип „Вип Брадър” – с популярни личности, един е за семейства. Водещ на всички сезони до момента е бил Ники Кънчев.