Той изпипал погребението си до най-малкия детайл

Лъсна мистериозна тайна от погребението на съпруга на кралица Елизабет Втора – принц Филип. Оказва се, че той се е погрижил дори и за най-малкия детайл в последния му земен път. Припомняме, че на 9 април 2021 г., Елизабет Втора получи тъжната вест за кончината на съпруга й. [caption id="attachment_665066" align="aligncenter" width="300"]принц Филип Той изпипал погребението си до най-малкия детайл[/caption] По време на погребението на принц Филип кралицата направи нещо, което не бе правила през целия им брак. Там се случи и нещо невероятно между скараните правнуци на принц Филип – принцовете Уилям и Чарлз. Мнозина знаят, че самото погребение бе планирано лично от покойния Филип. Оказа се обаче, че той не просто е изпипал всеки един детайл. Той е помислил дори за това как света да види погребението му и реакцията на близките му по възможно най-непринудения начин. Оказа се, че на погребението си принц Филип уредил да има скрит детайл. Тайна, която мнозина дори не са забелязали. Едва сега стана ясно какъв потаен човек е присъствал на погребението му и с каква отговорна задача е бил натоварен той. Въпросният мистериозен мъж е бил на изключително видимо място – самият той е уловил всичко и всеки, но никой не е видял него.

Желанието за скрит фотограф е било на принц Филип

Е, това, което принц Филип е планирал за погребението си е, че по време на траурната церемония е искал да има фотограф. Но скрит фотограф. За целта той помолил още приживе въпросния фотограф да се скрие във фалшива колона, за да заснеме погребението му отблизо. Само така щяла да се получи „перфектната снимка“, при това без никой да знае, че е сниман. „Той бе „измайсторил“ тайна колона, която бе сложена точно пред входа на катедралата, където занесоха тялото му. Тази „кутия“, в която бях скрит, имаше един процеп – точно като на пощенските кутии, но по-голям, за да мога да прокарам обектива през него. Чувствах се точно като в тайниците, в който самият принц Филип дебнеше плячката си по време на лов в Сандрингам, неговото имение в Норфолк“. Това споделя 80-годишният фотограф Артър Едуардс. Той сподели снимките му от печалния ден, на които е уловил „истинската болка на кралското семейство отблизо“. „Когато ковчегът му бе внесен в параклиса, това беше последният ми поглед към човека, който бях снимал в продължение на 40 години, невероятен човек“, казва фотографът и допълва: „Това е най-необичайното място, от което снимах кралското семейство. Бях достатъчно близо, за да видя как принц Чарлз изглежда повече от съкрушен. Разплаках се и аз, когато го видях и осъзнах, че той самият сега разбира пълната тежест на предстоящата му задача – да се грижи за майка му и монархията, нещо което преди правеше Филип”.

Колоната била разположена точно пред входа на катедралата

„Бях на по-малко от метър от необузданите емоции на кралското семейство, когато се сбогуваха с херцога на Единбур“, допълва Артър Едуардс. От скривалището си фотографът каза, че наистина воюващите братя принц Уилям и принц Хари „нито веднъж не са се спогледали“. Той обаче смята за добър знак факта, че след траурната церемония Кейт Мидълтън е направила така, че двамата поне малко да разговарят и да разчупят ледовете помежду си. „Това беше знак, за който се молих, което означава, че има надежда за помирение в Уиндзор Хаус“, допълва 80-годишният фотограф Артър Едуардс, тайно снимал погребението на принц Филип, пише jenata.blitz.bg.