На 102! Почина съпругата на Кърк Дъглас (Майкъл Дъглас съкрушен от загубата)

Гласувайте за статията

Съпругата на Кърк Дъглас почина

На 102 години светът загуби още една забележителна личност. Ан Дъглас, съпруга на Кърк Дъглас и мащеха на актьора Майкъл Дъглас, почина. Тя издъхна в дома си, на 102-годишна възраст.

Ан почина в имението си в Бевърли Хилс в четвъртък. Смъртта й настъпи след малко повече от година след смъртта на съпруга й Кърк Дъглас. Актьорът се пресели от този свят през февруари 2020 г. Те бяха женени от 66 години и имат двама сина – Питър и Ерик.

„ За мен Ан беше много повече от мащеха и никога не беше „зла“. Тя извади най-доброто у всички нас, особено в баща ни. Баща ми никога не би имал кариерата, която имаше, без подкрепата и любовта на Ан… Катрин, аз, моите баба и дядо я обожавахме. И тя винаги ще бъде в сърцата ни“, каза 76-годишният Майкъл Дъглас пред „People“ .

Ан е филмова критичка, която се запознава с Кърк през 1953 г. на снимачната площадка на „Пакт на любовта“ в Париж. Връзката им е доста бурна, но оцелява. Ан и Кърк се венчават в Лас Вегас през 1954 г., но това не е единствената им сватба. Те провеждат още една церемония по случай 50-годишнината си през 2004 г.

Ан беше и изключителен филантроп. Тя е една от петте първоначални основателки на клиниката за изследване за рак на жените Cedars-Sinai и основава женския център „Anne Douglas“ в Лос Анджелис.

„Наистина се натъжихме, когато научихме за смъртта на Ан Дъглас, любимата вдовица на Кърк Дъглас. Семейство Дъглас беше дълбоко свързано с нашата мисия в Лос Анджелис да помагаме на бездомните в нашия град“, заяви в четвъртък президентът и изпълнителен директор на организацията Трой Вон.

Светът загуби Ан Дъглас сн. Инстаграм

Светът загуби Ан Дъглас сн. Инстаграм

Ан Дъглас беше втора съпруга на Кърк Дъглас, а заради нея той заряза славата си на бохем и се посвети на семейството. На стогодишнината си актьорът получи почетен „Оскар“ от снаха си Катрин, на която публично се обясни в любов.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар