Принц Хари и Меган Маркъл се включват в благотворителен концерт с куп известни личности

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл станаха почетни председатели на концерт на организацията "Глоубъл ситизън" за набиране на средства за доставяне на ваксини срещу коронавирус за медицински работници в най-бедните държави, съобщи Асошиейтед прес.

Благотворителен концерт

Херцогът и херцогинята на Съсекс ще се включат в концерта "Vax Live: The Concert to Reunite the World", който ще бъде записан в неделя на стадион в Лос Анджелис, за да бъде излъчен по американски телевизии, в Ютюб и радиостанциите iHeart на 8-ми май. Двамата оглавиха и усилия да бъдат набрани средства за програмата КОВАКС, която цели да осигури 19 милиарда долара за ваксини за медицински работници.

Повишаване на доверието към ваксините срещу Ковид-19

Президентът Джо Байдън и вицепрезидентът Камала Харис също ще се включат в предаването в инициативата "We Can Do This'' (Можем да направим това) за повишаване на доверието към ваксините срещу Ковид-19. Ще се присъединят и френският президент Еманюел Макрон, канадският министър-председател Джъстин Трюдо, хърватският министър-председател Андрей Пленкович. Водеща на концерта ще бъде Селена Гомес, пише БТА. [caption id="attachment_664884" align="aligncenter" width="222"]Принц Хари и Меган Маркъл стана почетни председатели на концерт за набиране на средства за доставяне на ваксини срещу коронавирус сн. YouTube Принц Хари и Меган Маркъл станаха почетни председатели на концерт за набиране на средства за доставяне на ваксини срещу коронавирус сн. YouTube[/caption] В концерта ще участват Дженифър Лопес, "Фу файтърс", Еди Ведър, Джей Балвин, Хър, както и актьорите Бен Афлек, Номзато Мбата, Оливия Мън, Шон Пен, предават от dariknews.bg.