Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват 10-та годишнина от сватбата си

Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват розова сватба. Семейството на херцога и херцогинята на Кеймбридж изглежда точно като в приказките: бляскава сватба, три деца, щастлив семеен живот в истински замък, любов и хармония в отношенията им. Днес Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват 10-та годишнина от сватбата си, известна у нас като "розова сватба" или "тенекиена сватба". Даже и да сте запознати с фактите около великолепната сватбена рокля на Кейт, спонтанните младоженски целувки на балкона и сърдечните сватбени обети между двамата, вероятно има и още някои любопитни неща, които не знаете за техния голям сватбен ден.

Любопитни факти около сватбата

Денят на тяхната сватба е обявен за национален празник (само за 2011-та година) за всички британски територии, включително Бермудските острови, Фолкледнските о-ви и островите Търкс и Кайкос.

Грим

Кейт се гримира сама за сватбата, като преди това ходи на уроци при известния гримьор Арабела Престън.

Разходи

Бюджетът за сватбата е огромен. Общите разходи за събитието са оценени на 34 милиона долара. Само украсата от цветя струва 800 000 долара. Двете сватбени торти струват 80 000 долара общо, а за сватбената рокля на Кейт са похарчени 434 000 долара.

Сватбен букет

Кейт прави сладка заигравка с принц Уилям, като включва в сватбения си букет специално цвете, чието име е "Сладък Уилям". Освен него в букета има зюмбюл, момина сълза и бръшлян.

Украса

Алеята в залата на сватбената церемония е декорирана със специално селектирани дръвчета - английски кленове. След сватбата те са засадени в двора на ваканционния дом на принц Чарлз в Уелс.

Традиция

Кейт според традицията носи на сватбата си нещо старо, нещо ново, нещо взето назаем и нещо синьо. "Старото" са някои от дантелите на роклята й. "Новото" са обеците й, сватбен подарък от родителите й. "Взетото назаем" е тиарата, взета от кралица Елизабет Втора за сватбената церемония. "Синьото" е малка светлосиня лента, зашита във вътрешността на роклята й. Британската певица Ели Голдинг пее на тяхната сватба. Изпълнява свой кавър на песента на Елтън Джон "Your Song" за първия младоженски танц на Кейт и Уилям.

Първа брачна нощ

Над 2 милиарда души по цял свят са гледали сватбата на живо по телевизията. Първата си брачна нощ младоженците прекарват в Бъкингамския дворец, като преди това са празнували на специално парти с подбрани гости до 3 часа сутринта. На следващата нощ Кейт и Уилям заминават на меден месец на частен остров на Сейшелите. По случай празника в официалния Инстаграм профил на херцога и херцогинята на Кеймбридж са публикувани очарователни снимки. Кадрите са заснети тази седмица, а фотограф е Крис Флойд. Самият той не пропусна да поздрави кралската двойка и сподели друга снимка от фотосесията с описание: "За първи път в живота си посетих Кеймбридж. В този ден, при невероятни обстоятелства, помолих да снимам херцога и херцогинята на Кеймбридж за сватбения им юбилей. [caption id="attachment_664836" align="aligncenter" width="300"]Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват розова сватба сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Кейт Мидълтън и принц Уилям празнуват розова сватба сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] За мен беше удоволствие да прекарам деня с тях в двореца Кенсингтън, особено когато и самата херцогиня също се увлича по фотографията. Честит юбилей!", предават от edna.bg.