Какво ще гледаме на мястото на "Откраднат живот"?

Игра с награди е най-вероятният наследник на програмното време на сериала "Откраднат живот" по Нова телевизия, който приключва следващия месец, научи "Уикенд". Концепцията на новата програма все още не е уточнена напълно, но идеите се въртят около типа на сваленото преди години "Сделка или не". Шефовете в Нова телевизията са категорични, че независимо от рейтинга на актуалния сезон 11 на "Откраднат живот", няма да поръчват повече продължения. Епизодите, които се излъчват в момента, текат под името "Финалът" и това действително ще бъде финалът на лекарската сага. Какво обаче ще се излъчва от следващата есен на мястото на сериала, който пълни програмата вече шеста поредна година? Телевизията към момента имала предложения за няколко нови сериала, които могат да заемат опразнения часови пояс от 8 до 9 часа вечерта във вторник, сряда и четвъртък.

Евтини програми с висок рейтинг

Търсели се обаче по-евтини програми, които в същото време имат потенциал да правят висок рейтинг. Най-лесният вариант, който от години е изпитан в много телевизии, е да се направи игра с възможност за големи парични награди, които обаче да са трудни за печелене.

Ново шоу

Именно такава игра преди години бе "Сделка или не". В Нова имало идея за шоу, изградено на същия принцип - с теглене на награди на сляпо. То няма да повтаря дословно сваленото предаване, а ще бъде нещо като негова модификация, за да не обвинят телевизията в претопляне на стари манджи. Предаването най-вероятно ще тръгне от есента. Да се позиционира игра с награди в праймтайм в България не е много популярно, но в Нова тв са го правили. Преди години те пуснаха шоуто "Стани богат" именно в най-гледаното време и ходът се оказа печеливш. В новото предаване обаче идеята е да се залага не толкова на интелекта на участниците, колкото на късмета им. Засега не е известно точно кой ще води шоуто, но "Уикенд" научи, че продуценти ще бъдат братята Халваджиян. В момента те доуточнявали детайлите около бъдещото предаване.

Нов български сериал

Все още не е отхвърлена идеята на мястото на "Откраднат живот" да се пусне нов български сериал. Не е ясно обаче дали подобна продукция ще може да бие турските сериали по Би Ти Ви, докато успехът на бъдещата игра се смята за гарантиран. [caption id="attachment_664534" align="aligncenter" width="300"]Игра с награди сменя "Откраднат живот" сн. YouTube Игра с награди сменя "Откраднат живот" сн. YouTube[/caption] В случай, че все пак везните натежат в полза на нов сериал, играта може да замени излъчващата се в момента "Семейни войни", предават от hotarena.net.