Индия потъна в ада на пандемията (Покъртителни кадри изтекоха в мрежата – Видео)

Гласувайте за статията

Индия потъна в ада на пандемията, снимките са смразяващи

Двойно мутиралият щам на коронавирус от Индия под наименованието B.1.617 вече е потвърден в Германия, Белгия и Обединеното кралство, поради което Индия е в червения списък на държавите.

В същото време в Индия броят на заразените е нараснал до рекордно висок, а пациентите буквално умират на прага на болниците поради липса на кислородни апарати и болнични легла, пишат световните медии.

Според последната информация в Индия са потвърдени 346 789 новозаразени и почти 26240 са починали само за един ден. Това е рекорден брой от началото на пандемията на коронавируса в тази най-многолюдна държава в света.

Многобройни световни експерти предупреждават, че въпреки тревожния ръст, страната все още не е достигнала върха на втората вълна на пандемията Covid-19, която се очаква след три седмици.

В момента най-тревожната ситуация е в столицата Ню Делхи, където пациентите умират поради липса на кислород и легла пред болниците, а едно от здравните заведения в индийската столица е създало временен крематориум на територията на болничния паркинг. Фотографи заснеха случващото се и кадрите са наистина разтърсващи, пишат световните медии.

Болниците в Делхи предупреждават, че са на ръба на издръжливостта си, а отделенията за интензивно лечение са пренаселени навсякъде. Затова и болниците вече не могат да приемат пациенти.

Експертите се опасяват, че новият щам на мутиралия вирус може да се превърне в супер мутант, който може да се разпространи като пожар по целия свят. Именно затова и границите на страната са затворени, а пътуването до там е крайно непрепоръчително. СЗО е силно загрижена за настоящата ситуация в Индия и търси комплексен отговор във всяка от федералните провинции, предава Би Би Си.

Индия потъна в ада на пандемията сн. The Caravan Magazine/ You Tube

Индия потъна в ада на пандемията сн. The Caravan Magazine/ You Tube

Въпреки борбата за живота на населението, климатът и лошите условия на живот на по-голямата част от населението, заплашва да превърне проблема в още по-глобален. Затова и СЗО приветства решението на индийското правителство да увеличи производството на ваксини и да ограничи контактите между хората възможно най-много.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар