Принц Филип с наследство от 11 милиона (На кого ги завеща?)

Гласувайте за статията

Принц Филип остави 11 милиона наследство, ето кой ще ги получи

За богаството на Елизабет Втора се носят легенди, но никой не знае колко има принц Филип като наследство. Факт е, че когато се е оженил за бъдещата кралица на Британия, той е имал буквално стотинки в джоба си, но днес съвсем не е най-бедния човек дори в кралското семейство. И въпреки че личното му състояние не е много по-голямо от това на суверена, а дори значително по-малко, Филип не си отиде като бедняк. Освен материални съкровища, принцът остави на наследниците си и състояние от 11 милиона паунда.

Част от имуществото му, под формата на колекция от антики и редки книги ще останат при съпругата му. Елизабет Втора запазва и бижутата. Но 17-годишната лейли Луиз Уесекс получава конете и тъмнозелената карета на дядо си. Двамата от години споделят любовта към ездата, така че принцът избрал да ги даде на Луиз.

Принц Едуард, четвърни син на принц Филип наследява и титлата му – херцог на Единбург. Той обаче ще има право да я носи едва след като брат му – принц Чарлз стане крал.

Заедно с това той поема и патронажа на Международния фестивал в Единбург, както и годишната награда на името на принц Филип за млади надежди на Британия.

Принц Филип и Даяна - приятели за които никой не е знаел сн. Инстаграм

Принц Филип с наследство от 11 милиона долара сн. Инстаграм

Не е ясно какво ще се случи с портфолиото от акции, ценни книжа, имоти и накити. Предполага се, че те ще отидат при кралицата. Любопитна подробност е, че докато Елизабет е осигурила всичките си внуци, Филип предпочете да не им дава такава свобода. Самият той беше убеден, че най-добрият начин да се възпита един млад ум е като се труди и работи. Очевидно тази практика ще трябва да спазват да внуците му и след неговата смърт. Тъй като състоянието му остава за кралицата, а тя не трябва да плаща данък като негова съпруга.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар