Неочакван ход: Путин изтегли руските войски от границата с Украйна: Никога не съм искал война!

Гласувайте за статията

Владимир Путин изтегли военните от границата с Украйна, обяви, че не планира военен конфликт

Владимир Путин изненада с ход. Руския президент разпореди изтегляне на военните части на федерацията от границата с Украйна, като обяви приключване на военните учения. С това той прекрати всякакви опити за въвличането на страната му във военен конфликт и демонстрира, че никога не е планирал военна инвазия срещу Украйна.

Русия е разпоредила на Върховното военно командване да започне процес по връщане на войските в постоянните им бази в страната утре, с мотива, че „бързият преглед“ на ситуацията на юг и запад, близо до границата с Украйна, е бил много успешен, предава агенция „РИА новости“.

„Вярвам, че целите на този бърз преглед за състоянието на военните ни сили са напълно постигнати. Войските доказаха способността си да осигурят надеждна отбрана за страната“, каза руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Съответно той реши да прекрати военните операции в южните и западните военни зони, добавя още министърът. Шойгу заяви, че войските ще се върнат в базите си до 1 май.

След наблюдение на военните учения в Крим, Шойгу също заяви, че армията трябва да бъде подготвена да реагира бързо в случай на „неблагоприятно“ развитие на ситуацията в рамките на военното учение на НАТО „Защитникът на Европа“, предаде още и агенция Интерфакс.

Многонационалното военно учение „Защитник на Европа“ е ежегодна военна кампания, ръководена от САЩ, насочено към изграждане на готовност и оперативна съвместимост между американски и други войски на НАТО, както и други партньори. От март до юни над 28 000 военнослужещи от 26 държави ще проведат учения в над 30 учебни зони в дузина държави.

Русия се оттегли от границата с Украйна сн. Интернет

Русия се оттегли от границата с Украйна сн. Интернет

В същото време тревога предизвиква решението на ЕС да изпрати военни кораби и в Южнокитайско море. Фактът, че Алианса се подготвяше да воюва на два фронта – срещу Русия и Китай, предизвика брожение сред не малко страни в общността.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар