Джо Байдън променя границите на Америка (Създаде нов щат)

Гласувайте за статията

Джо Байдън променя границите на Америка, камарата на представителите на САЩ гласува столицата да стане нова федерална държава

Джо Байдън променя границите на Америка. Президентът на Съединените американски щати планира историческа промяна. След опитите му да въвлече ЕС във военен конфликт на два фронта, сега има нова идея – да създаде нов американски щат. Мисия почти миротворческа на фона на военните му планове.

Камарата на представителите на САЩ гласува за втори път за по-малко от година с минимално мнозинство, за да превърне окръг Колумбия в 51-ви щат в Америка. Но това решение трябва да бъде подкрепено от Сената, който вече планира да се изправи срещу опозицията на републиканските депутати.

Долната камара на Конгреса, в която демократите имат мнозинство, гласува с 216 гласа „за“ и 208 „против“ за инициативата американската столица да се превърне във федерална държава.

Жителите на Вашингтон в по-голямата си част подкрепят демократите. Още повече, че като федерална щатна единица ще вкарат още двама демократични сенатори в горната камара на Конгреса. Което ще промени баланса на силите и в Сената, който в момента има 50 демократи и 50 републиканци. Демократите се опитват от десетилетия да дадат федерален статут на Окръг Колумбия. И този път са насърчени за промяната, благодарение на избора на Джо Байдън за президент и контрол на двете камари на Конгреса.

Последните територии, получили такъв статут, са Хавай и Аляска през 1959 г.

Демократите казват, че ще реши векове на несправедливост над над 700 000 американски граждани, които плащат федерални данъци, бият се и умират във войни, служат като съдебни заседатели и не могат да гласуват в Сената или Камарата на представителите.

Джо Байдън сн. You Tube

Джо Байдън сн. You Tube

Новата федерална държава ще бъде наречена „Вашингтон, Британска общност Дъглас “, в чест на първия американски президент Джордж Вашингтон. Щатът ще носи името и на Фредерик Дъглас – бивш роб, станал виден борец срещу робството през 19 век.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар