Извънредна новина за всички пенсионери

Гласувайте за статията

Извънредна новина, засягаща всички пенсионери

Правителството в оставка взе важно решение за пенсиите.

Бойко Борисов заяви, че отпускат допълнителни 50 лева към пенсиите и за месец май. Той допълни, че средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии.

По време на извънредното правителствено заседание, което се проведе чрез видеоконферентна връзка, министър-председателят подчерта, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева.

Пенсионерите получават по 50 лева и през май

Пенсионерите получават по 50 лева и през май

Той напомни още, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Близо 2 100 000 пенсионери ще бъдат обхванати от мярката. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти – публична държавна собственост, намиращи се в столичния район „Младост“.
Красим Вълчев заяви, че се окрупняват два терена за изграждането на френското училище „Виктор Юго“. Той добави, че това е във връзка с един ангажимент, поет към френската страна, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар