НАП отново погна Мегз

Гласувайте за статията

Мегз укрива данъци

Мегз отново попадна в полезрението на НАП. Това се случи след ревизия на двете фирми на дизайнерката, пише БЛИЦ, позовавайки се на  trafficnews.bg.

„Мегз 20” и „Мегз 22” са били проверявани от данъчните, след като Каканашева е подала документи за регистрация на дружествата по ДДС.

Служителите на приходната агенция са установили, че фирмите нямат въведено в експлоатация фискално устройство, което означава, 1е те не са издавани касови бележки при продажбата на дрехите.
НАП издали две наказателни постановления за по 3000 лева всяко на двете дружества.

Мегз обжалва пред Районен съд. След две поредни заседания, магистратите отмениха постановленията на НАП и дори осъдиха агенцията да плати разходите на Каканашева за адвокат.

От своя страна приходната агенция завела жалба до Административен съд под тепетата. Данъчните са настоявали за потвърждение на двете наказателни постановления, но исканията им не са били уважени.

Административен съд окончателно отмени актовете на Миглена Каканашева, а причините – еквивалентни с тези на Районен съд. В мотивите си, съдът е подчертал изрично действащата наредба, свързана с онлайн търговията.

 

Така Мегз се отърва от глоба в размер на 6 бона, освен това осъди НАП да заплати разходите по делата, който надхвърлят 1000 лева.

До този момент дизайнерката от Раковски е прибрала над 5 бона обезщетения след съдебни битки в Районен и Административен съд под тепетата. В рамките на една година тя е завела 17 дела за отмяна на наложени глоби, пише БЛИЦ.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар