Христо Друмев е добре, пребори Ковид-19! (още подробности)

Гласувайте за статията

Христо Друмев е добре и си е вкъщи!

„Баща ми Христо Друмев изкара коронавируса, но си е вкъщи и е добре. Прекара го преди доста време, но не се наложи чак хоспитализация.” Това сподели дъщерята на легендарния бивш директор на НДК Христо Друмев – Лили, по повод слуховете, че баща й бере душа в болница.

Христо Друмев

Христо Друмев е добре и си е у дома

Според нея здравето на родителя й е нормално предвид напредналата му възраст – Друмев е роден преди 88 години, като най-дълго е бил шеф на НДК от 1988 до 2011 година. В продължение на 31 години той е сътрудник на Държавна сигурност.

Като шпионин през 60-те той надушва, че в Ирак се готви преврат, който ще докара на власт Ахмед Хасан авл Бакър и Саддам Хюсеин. Никой дотогава не разполага с такава информация, само българското контраразузнаване, пише вестник „България Днес“.

За големия си удар Христо е награден от ДС, получава и медал. Подробности за преврата нашият агент научава, докато цака карти.

Друмев открай време е запален по покера и бриджа и неведнъж е играл „на вързано“ с известни нашенци. Павел Вежинов, Георги Марков – всичките съм ги обирал и така носех доста парички вкъщи“, признавал е той.

Христо Друмев има две дъщери – Лили и Кристина. Певицата Лили е създател и фронт музикант на най-успешната българска кънтри и блус група Lilly of the West. В момента тя продължава да записва нови песни, а след пандемията ще продължи да обикаля страната с концертите и групата си.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар