Синоптикът Анастасия Стойчева с лоши новини за Великден, Гергьовден и пролетта като цяло

Гласувайте за статията

Дори и началото на новия месец не ни носи топли и слънчеви дни

Прогнозата на синоптика Анастасия Стойчева за предстоящите празници (Великден, Гергьовден) и пролетта като цяло, не е никак добра.

Температурите през днешния ден са сравнително ниски, гарнирани с вятър от северозапад.

Анастасия Стойчева

Дори и началото на новия месец не ни носи топли и слънчеви дни

В средата на седмицата ще има по-високи температури. Бавно отиваме към затопляне, но дори и в началото на май не се вижда продължително топло време, което ни се иска. Това заяви пред БНТ синоптикът Анастасия Стойчева от НИМХ.

Ще останем в по-хладна пролет с по-чести валежи от дъжд, а в планините и от сняг. Хубавите слънчеви дни ще са по-малко на брой.

Твърде често ще се наблюдават циклонални области в следващите дни. Именно това ще е и причината за валежи в нашата страна. Утре валежите от запад ще започнат да спират. Към края на седмицата обаче се очаква нова дъждовна обстановка.
Остават условията за слани в сутрешните часове в следващите дни.

Няма никакво съмнение, че прогнозата на синоптиците за лошо време се сбъдна. Температурите в цялата страна се понижиха. В отделни райони на страната вече вали обилно сняг. На фейсбук страницата на „Meteo Balkans“ бе публикувано и видео от Банско, където се вижда снеговалежът, пише blitz.bg.

Припомняме, че още вчера с нова снежна покривка се сдоби районът на Пампорово, „Рожен“ и връх „Перелик“. На места тя достига до над 6 см, съобщава dnews.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар