Виктор Николаев проговори за смъртоносна катастрофа в новия парламент

Гласувайте за статията

Датата е белязана от фатален инцидент

Водещият на сутрешния блок на Нова телевизия „Здравей, България“ – Виктор Николаев откри зловещо съвпадение, свързано с новия парламент.

Припомняме, че вчера бе първото заседание на 45-то Народно събрание. Малко след откриването му, президентът Румен Радев отправи обръщение към народа и Народното събрание.

Виктор Николаев

Датата е белязана от фатален инцидент

Виктор Николаев обаче не скри изненадата си от датата, която е избрана за откриването на 45-то Народно събрание. Той припомни, че тази дата е белязана от фатален инцидент, покрусил цял свят.

„Защо така се случи? Днес се открива Народното събрание, а на днешната дата е потънал „Титаник“, попита Николаев.
Колежката му Лора Инджова побърза да кажа: „Случайно е! Не е с умисъл“.

Припомняме, че презокеанският лайнер „Титаник“ потъва по време на първия си трансатлантически рейс в нощта на 14 април срещу 15 април 1912 г. Трагедията се разиграва в северната част на Атлантическия океан в резултат на сблъсък с айсберг.

Корабът потъва за 2 часа и 40 минути. В момента на катастрофата на борда му се намират 1316 пасажери (пътници) и 891-членен екипаж или общо 2207 души. От тях се спасяват 705, а 1502 загиват.

Корабокрушението на „Титаник“ предизвиква неимоверен за времето си обществен резонанс в целия свят. То се превръща в най-голямата по численост на жертвите морска и транспортна катастрофа в историята на корабоплаването.

Един век след катастрофата, потъването на „Титаник“ е петата в историята по трагизъм морска катастрофа по брой на жертвите, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар