Извънредно! Владимир Путин блокира Украйна за чуждестранни кораби (Напрежението в Черно море ескалира)

Гласувайте за статията

Владимир Путин блокира Украйна за чуждестранни кораби

Владимир Путин блокира Украйна. Президентът на Русия постави нови ограничения като затвори Керченския проток часове след като САЩ реши да оттегли двата си военни кораба от Черно море. Акцията е в отговор на действията и предупрежденията на Джо Байдън.

Президентът Джо Байдън отмени разполагането на два американски военни кораба в Черно море, въпреки че предупреди Владимир Путин, че ще има „последици“ за струпването на руските войски в Украйна.

Миналата седмица Турция съобщи, че Вашингтон изпраща два военни кораба до Черно море – решение, което Русия нарече „неприятелска провокация“.

Но администрацията на Байдън отмени решението, след като Кремъл ги предупреди да „стоят настрана за тяхно добро“ и даде шанс на Путин да увеличи военното си присъствие в Крим и близо до украинската граница. Служителите на Белия дом решиха да не изпращат корабите, за да избегнат ненужно ескалиране на ситуацията с Русия заради Украйна, каза американски служител по отбраната пред Politico .

Часове по-късно Путин се възползва от обратния завой на Байдън, като затвори Керченския проток между Крим и Русия. И блокира всички чуждестранни военни кораби да стигнат до Украйна до октомври 2021 г.

Нахлуването на Вашингтон в региона настъпи в деня, когато Байдън обяви серия от нови санкции срещу Москва, тъй като Белият дом се опитва да овладее руската агресия. А същевременно избягва всеобхватна война с Кремъл.

„Нямаме желание да участваме в ескалираща война с Русия“, заяви в четвъртък висш служител на администрацията по време на брифинг с репортери, заявявайки, че Белият дом не иска нещата да „излизат извън контрол“.

„Ние не искаме да се въртим по някаква безумна спирала надолу. Можем и мислим, че можем да избегнем това“, каза още служителят.

Владимир Путин блокира чуждите кораби сн. CNN

Владимир Путин блокира чуждите кораби сн. CNN

Официалните представители на Вашингтон обаче ясно заявиха, че администрацията „няма да приеме дестабилизиращото поведение, което вреди на САЩ, техните съюзници и партньори.“

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар