Кейт Мидълтън и принц Уилям почетоха паметта на принц Филип с невиждани снимки

Кейт Мидълтън и принц Уилям почетоха паметта на принц Филип с невиждани снимки. За света принц Филип беше съпруг на кралицата, член на монархията и херцог. За други обаче той просто беше забавният дядо, който обича децата и си играе с тях. Докато детайлите около погребението на херцога на Единбург продължават да се изясняват, много членове на кралското семейство се връщат назад във времето чрез няколко красиви снимки. На 14-ти април в официалния профил в социалните мрежи на Кейт Мидълтън и принц Уилям беше споделен семеен кадър от 2015-та година, когато принц Филип и кралица Елизабет Втора позират с принц Джордж и принцеса Шарлот, която тогава все още е бебе. "Днес ние, заедно с другите членове на кралското семейство, споделяме снимки на херцога на Единбург. Помним го като баща, дядо и прадядо", пишат херцозите на Кеймбридж. Към този мил кадър беше добавен и още един от 2018-та година. На него кралицата и херцогът са заобиколени от седемте си правнуци в замъка Балморал.

Чарлз и Камила

Принц Чарлз и съпругата му Камила пък избраха да споделят снимка, която показва близката връзка между баща и син. "Помним херцога на Единбург като обичащ баща и свекър. Днес членове на кралското семейство споделят своите спомени с него", се казва в описанието. На 9-ти април беше съобщено, че принц Филип е починал на 99-годишна възраст. "С голяма тъга Нейно Величество кралицата обявява смъртта на своя любим съпруг, Негово Височество принц Филип, херцог на Единбург", гласеше официалното съобщение. Добавя се, че принцът е починал в замъка Уиндзор, където се изолира заедно със съпругата си още през март 2020-та година.

Погребение

Погребението ще бъде на 17-ти април в много тесен кръг, тъй като все още важат ограниченията заради пандемията. От кралското семейство помолиха хората да не се струпват пред Бъкингамския дворец, за да оставят цветя, а да почетат паметта на принц Филип у дома. Принц Хари вече пристигна в Лондон, като съпругата му Меган Маркъл остана в Калифорния заради напредналата си бременност.

Облекло

Според списание "People", нито един от членовете на кралското семейство, който е с военен ранг, няма да бъде облечен в своята униформа. Това включва принцовете Чарлз, Уилям и Едуард, както и принцеса Ан. Това ще бъде нарушение на протокола, който казва, че за всяко официално събитие те трябва да носят своите униформи. Вместо това обаче на погребението всички членове на кралското семейство ще бъдат в траурни дрехи. Новината идва, след като публиката се запита какво ще облече принц Хари, на когото му бяха отнети всички военни звания след отказването му от кралското семейство. Засега не е ясно дали решението за нарушението на протокола е заради Хари или заради самия принц Филип. [caption id="attachment_663603" align="aligncenter" width="236"]Кейт Мидълтън и принц Уилям показаха невиждани досега снимки на децата си с принц Филип сн. Инстаграм/ kensingtonroyal Кейт Мидълтън и принц Уилям показаха невиждани досега снимки на децата си с принц Филип сн. Инстаграм/ kensingtonroyal[/caption] Според множество кралски журналисти, херцогът на Единбург не би искал погребението му да бъде като на кралска особа, а по-скоро като на един обикновен дядо, предават от tialoto.bg.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Clarence House (@clarencehouse)