Ще бъде ли готова България за еврото през 2024 година?

Гласувайте за статията

Ще успее ли страната ни да изпълни плана за еврото

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис заяви в ефира на БНР, че България все още има работа по плана за възстановяване, преди да го представи в Брюксел.

Според експерта въвеждането на еврото е напълно реалистично през 2024 година. Той добави, че страната ни трябва да има стабилни финанси и да е изпълнила всички поети ангажименти, за да се случи това.

На фона на задълбочаващата се криза заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по въпросите на търговията Валдис Домбровскис е оптимист. Той е на мнение, че Европа е на прав път.

Той предупреди, че страната ни има още работа по плана за възстановяване.

Експертът добави, че Европейската комисия работи в тясно сътрудничество с българските власти за подготовката на националния документ.

„България може да получи по плана много сериозно финансиране. Говорим за 10,4 милиарда евро. От тази сума грантове са шест милиарда и 300 милиона евро. Ние обаче трябва да сме сигурни, че тези средства ще бъдат инвестирани по начин, по който ще осигурят устойчиво и дълготрайно икономическо възстановяване“, категоричен е Валдис Домбровскис.

Експертът поясни, че българските власти ще решат кога планът за възстановяване ще бъде предаден на Европейската комисия за одобрение.

„Дали планът ще бъде подобрен и предаден сега или от новото правителство е въпрос към българските власти“, добави още той, цитиран от pariteni.bg.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар