100 млн. наследство остави Цар Киро

Гласувайте за статията
Синът Ангел Рашков наследява трона на Цар Киро

Над 100 млн. лева е наследството на споминалия се преди дни цигански барон Кирил Рашков – Цар Киро – доверяват източници на „Уикенд“. Гигантската сума е натрупана след десетилетия търговия с дрога, алкохол менте, джебчийство и сводничество. В нелегалната дейност е ангажиран почти всеки от клана Рашкови, но печалбите се връчват лично на боса. Впоследствие самообявилият се за ромски монарх у нас решава еднолично на кой какъв дял да отпусне – отбелязва изданието.

Според запознати Кирил Рашков е повече от щедър към наследниците, но предвидливо запазва огромна част от парите за черни дни. Следвайки ромските традиции, Цар Киро моментално обръща припечеленото в злато. Според запознати до смъртта си той успява да натрупа над един тон от ценния метал. Слуховете, че кюлчетата се съхраняват в тайни чекмеджета, са категорично неверни – кълнат се близки до циганската фамилия.

Според ромската традиция след смъртта на Кирил Рашков контролът върху богатството преминава в ръцете на новия шеф на клана. На погребението стана ясно, че „титлата“ отива при сина му – Ангел Рашков. Според запознати претенции за трона имала и сестра му Събка, чиито позиции обаче отслабнали, тъй като е в затвора и лежи присъда за трафик на дрога. След скоростен съдебен процес „принцеса“ Събка получи 5-годишна присъда.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар