Жан Виденов изчезна безследно

Гласувайте за статията

Дори не отговаря на позвъняванията по телефона

Бившият премиер Жан Виденов потъна вдън земя.

Безработният политик не благоволил да си вдигне телефона дори на рождения си ден.

„От месеци насам е изключен или дава свободно телефонът му и не отговаря на обажданията. Пишем му есемеси, ако има нещо“, разкриват негови бивши колеги от Eвропейското висше училище по икономика и мениджмънт в Града под тепетата. Именно там Жан Виденов бе преподавател дълго време. В края на миналата година обаче, той бе освободен след внезапния фалит на ВУЗ-а.

Жан Виденов

Дори не отговаря на позвъняванията по телефона

Тогава стана ясно, че Виденов и всички останали преподаватели остават без работа. Мнозина от тях побързаха да се запишат на борсата, но експремиерът не пожелал. Друга част пък разчитали на пенсиите си, каквато политикът все още няма.

Очакванията бяха Жан Виденов веднага да бъде поканен от друго висше училище, където да чете лекции. Близо половин година по-късно обаче това все още не се е случило. Той не присъства в списъците с преподаватели нито на Пловдивския университет, нито на УНСС, нито на икономическия във Варна. Очевидно това, че и на трите места се ползваше с авторитет и имаше отлични връзки, не му е помогнало.

Той е доцент по управленски дисциплини

Виденов е доцент по управленски дисциплини. Близки до семейството му издават, че не се е отказал от научната си кариера, а тъкмо обратното. Възползвал се от неочакваната професионална „ваканция“, за да подготви професурата си, която отдавна го вълнувала. Бившият министър-председател работел над научния си труд далеч от лудницата в Пловдив, където всъщност с жена му Каталина обитават неугледна панелка.

При все, че са имали и имат финансовата възможност да се преместят в по-престижен квартал и в блок ново строителство, не са го направили. Миналата година стана ясно, че семейството е решило да инвестира в земя в елитното село Марково. Припомняме, че то се прочу като пловдивския „Бевърли Хилс“ заради манията на знакови бизнесмени, политици и звезди да си строят вили там. Именно на чист въздух в китното селце екс министър-председателят намерил вдъхновение да седне пред белия лист и да се залови с професурата си.

Въпреки тежките за него времена със сигурност Жан Виденов няма да стигне до просешка тояга. Според запознати, той е един от най-скромните политици от демокрацията насам. Жена му Каталина е успешна бизнес дама. Тя върти фирма, чиято основна дейност е отглеждането на етерични култури и производството на масла от тях.

Техният син Васил пък е архитект в голяма компания в София. „Никога не са парадирали с възможности. Не се поблазниха да си купят лъскави джипове. Няма да повярвате каква трошка разкарваше Жан, докато преподаваше в колежа“, коментират техни съседи от Филибето. Те също признават, че не са го засичали отдавна, даже покрай скорошния му рожден ден, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар