Владо Пенев: Аз уредих Марта Вачкова в „Откраднат живот“! (Какво разкри?) Преглеждания: 4634

Владо Пенев уредил Марта Вачкова в "Откраднат живот" сн. nova.bg
0
Оценете този post

Владо Пенев уредил Марта Вачкова в „Откраднат живот“

Владо Пенев уредил Марта Вачкова в „Откраднат живот“. Обичаните актьори от най-гледания медицински сериал у нас, гостуваха в „Събуди се“, за да споделят своите емоции от финалния сезон на „Откраднат живот“, да разкажат какви смели планове кроят за скорошни пътешествия из България и да разкрият какво е чувството да излизаш на театралната сцена по време на пандемия.

„Ще запомня „Откраднат живот“ с това, че аз уредих Мартина да участва в сериала, но аз не играх в първия сезон. Тя е там с връзки. Когато Евтим Милошев кандидатстваше, за да стартира този проект, направихме промо клип и аз трябваше да бъда д-р Генадиев. Но по същото време все още снимах „Под прикритие“ и влязох чак в пети сезон.

Не можа да се случи да снимам и двете едновременно. Влязох в „Откраднат живот“ чак в пети сезон. За сметка на това имаше персонаж, който е влюбен в проф. Генадиев. Медицинска сестра, която е неотлъчно до него. Така Мартина се уреди покрай предполагаемото мое участие там“, разказва се Владо Пенев.

Пътешествия из България

„В последно време сме се отдали на пътешествия из България. Бяхме в Девин и прекарахме разкошни 7 дни. Набелязали сме си и нови точки, където да отидем. Когато ни срещат хората по улиците, редовно ни казват: „О, сестра Жекова! Професоре!“.

Толкова мило и симпатично е! На финалната права на сериала „Откраднат живот“ нямаше човек от екипа, който да не страда, че той свършва. Всички плакахме, когато се разделяхме. В киното, когато завършваш и снимаш последният си кадър, целият екип се събира и ръкопляска“, допълва Марта Вачкова.

„Казват, че най-важното оръжие на актьора са очите. Когато сме маскирани, те се виждат. Сега, когато гледам „Откраднат живот“, се вижда кога са усмихнати и кога са тъжни. Но за един актьор, те са само 50% от изразните средства, с които борави, а останалите ги няма. Това общуване ме мъчи. Не мога да свикна и не ме радва“, споделя Марта Вачкова.

„Актьорът на сцената на живото представление се зарежда от реакциите на публиката – от тишината, от смеховете, от дишането. Маските пречат да разбереш реакцията й. Тя може и да я има, но през маската не се усеща.

Тогава актьорът инстинктивно и компенсаторно да извършва действия, които нямат нищо общо с това, което си репетирал. Измества се центърът и качеството на това, което правиш.

Тогава и зрителят не получава това, за което е платил и е влязъл в театъра. Не се страхуваме да излезем пред пълна зала със зрители, повечето от колегите са ваксинирани, а други са преболедували. Ние сме почти на първа линия, защото се грижим за духовното здраве на хората“, допълва Владо Пенев.

„Заради диагнозите, които имам, макар и да не съм боледувала от Ковид-19, съм се срещала с много лекари, медицински сестри и здравни работници. Всички те в момента са на първа линия.

Владо Пенев уредил Марта Вачкова в "Откраднат живот" сн. nova.bg
Владо Пенев уредил Марта Вачкова в „Откраднат живот“ сн. nova.bg

Защото една болница, в която има Ковид-19 отделение, всички са застрашени. Тези хора, знаейки, че има този риск – да се разболеят, отиват на работа, независимо в кое отделение. Възхищавам им се“, разказва Марта, пише nova.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.