Венелин Петков и Гена Трайкова взеха важно решение

Гласувайте за статията

Ето с какво се захващат след преживения крах

Уволнените от Би Ти Ви – Венелин Петков и Гена Трайкова взеха важно решение.

След като заряза журналистиката, Венелин Петков се отдаде на преподавателска дейност.

Венелин Петков

Ето с какво се захващат след преживения крах

В началото на тази година младият татко се преквалифицира на даскал в скъпо частно училище. Там той изнася лекции пред хлапетата за професионалния си път.
Петков споделя с учениците от втори до пети клас, че преди да замине да следва в САЩ журналистика в престижния Университет „Колумбия“ в Мисури и да кара стаж в Си Ен Ен, работи като преводач, учител и дори разносвач на краставици.

Но когато късметът го отвежда до международния отдел в БТА, разбира, че единственото, с което иска да се занимава, е журналистиката.
Той разказа и за документалните си филми за Афганистан, заради които пътува пет пъти до размирната държава.

Венелин споделя пред приятели, че новата му работа на лектор много му харесва. Освен това тя не е така напрегната като тази в нюзрума на Би Ти Ви. Поради тази причина смята да продължи да изнася уроците си и пред други деца от частни школа, за които вече е получил покани.

Само чака да отворят врати училищата след локдауна. А и така има достатъчно време да обръща внимание на жена си Николета Маданска и малкия им син Йоан. Младите родители всеки ден се отдават на дълги разходки и преходи в планината, защото живеят в баровска къща в Бистрица.

Бившата му възлюбена Гена Трайкова също става преподавател, но във висше учебно заведение. Тя се пробва за същата позиция в конкурентната Нова телевизия, но не беше одобрена. Нейното място зае Илия Дафов, който прекарва последните 13 години в сутрешния блок на медията.

Затова и журналистката се преориентира професионално и от есента ще започне да изнася лекции на студентите по журналистика в УНСС. Идея за това й дала близката й приятелка Ани Цолова. Припомняме, че към днешна дата тя също е преподавател, но в Нов български университет. Мълвата носи, че като такава получава месечна заплата в размер на две хиляди лева, пише show.blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар