Да се откажеш от корона заради любовта: Принц Филип и Елизабет Втора с невероятна семейна история Преглеждания: 2163

Принц Филип и кралица Елизабет двойка близо век сн. Уикипедия
0
Оценете този post

Принц Филип се отказа от вяра и корона заради любовта

Принц Филип се отказа от вяра и корона заради любовта. Херцогът на Единбург се ожени за британската кралица и подписа железен договор, с който се отказваше от собствените си претенции, за да се ожени за монаршата особа. Според мнозина е изтеглил печелившия билет от лотарията, обвързвайки се с бъдещата кралица на Англия. Но според самия Филип такава сделка би сключил само и единствено заради любовта си към Елизабет.

Принц Филип е син на четвъртия син на краля на Гърция – принц Андрей и Алис Батенберг. Той обаче е титулуван от самото си раждане като принц на Гърция и Дания. Детството му е свързано с много семейни конфликти, но накрая е имал правото да претендира за две корони, една от които на Гърция, след като революцията започва да набира популярност и семейството му е принудено да напусне страната тайно.

Връзките на семейството на Филип с нацистите става проблем и той е изпратен от Франция във военно училище в Англия. Заради това по-късно му се налага да се откаже от претенциите си към гръцката корона и от собствената си вяра. Когато Елизабет се влюбва в него, той отстъпва пред настояванията на чичо си и на бъдещата си съпруга да се откаже от религията.

Сестрите му не присъствали на сватбата заради връзката си с нацистите. А през 1957-ма година става принц на Велика Британия, а като член на кралското семейство започва да изпълнява публично задълженията си.

Принц Филип и кралица Елизабет двойка близо век сн. Уикипедия
Принц Филип и кралица Елизабет двойка близо век сн. Уикипедия

Майка му, принцеса Алиса, която мнозина смятат за шизофреник, всъщност се оказва неговата връзка с кралското семейство. Тя помага на евреите през войната и това й връща благоразположението на кралския двор в Англия. А покрай нея Филип успява да се сближи с принцесата на мечтите си. Останалото, както казват е история…

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.