Погребението на принц Филип – по пищно и от това на Даяна (Какво предстои?)

Гласувайте за статията

Погребението на Филип — по-пищно и от това на Даяна

Принц Филип почина тази сутрин в двореца Уиндзор, а цяла Британия тъгува заради него. Херцогът ще бъде погребан с почести, по-големи и от тези на Даяна.

Периодът на траур ще започне от днес в цяла Великобритания и ще продължи до погребението на принца, което ще е другата събота. През този период флаговете ще бъдат спуснати до половината мачта. Изключение прави знамето, представляващо монархията, което се намира на върха на Бъкингамския дворец.

В парламента политиците ще носят черна лента на лявата си ръка. Членовете на кралското семейство също ще носят панделка, за да покажат мъката си и ще носят черно.

Периодът на траур на кралицата продължава осем дни и този период тя няма да изпълнява никакви кралски задължения. След погребението вероятно ще има още 30 дни траур за членовете на кралското семейство. През този период кралицата може да изпълнява някои от задълженията си, но няма да се появява публично.

Заради титлата си принц Филип трябва да има държавно погребение. Но според източници, близки до семейството, той е поискал малко погребение с частна церемония.

В този случай на погребението ще присъстват само членове на семейството, близки приятели и лидери на Британската общност.

Тъй като погребението на принца вероятно ще бъде с военни почести, се очаква шествие с британската армия в Лондон, в съответствие с протоколите за Covid-19.

Войниците ще застанат в началото на шествието, а членовете на кралското семейство, заедно с персонала на двореца, ще ги последват. Но според източници кралицата няма да бъде част от процесията, а ще отиде директно в замъка, където принцът ще бъде погребан.

Обикновено кралското семейство позволява излъчвания на важни събития, но ако желанията на покойния принц бъдат спазени, погребението няма да се излъчва по телевизията.

Очаква се обаче кралицата да изнесе телевизионна реч по повод смъртта на Филип, но това зависи само от нея.

Погребват с почести принц Филип сн. Уикипедия

Погребват с почести принц Филип сн. Уикипедия

Според британските медии принц Филип ще бъде погребан в границите на замъка Уиндзор, в градините Форгмор.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар