Кралица Елизабет с 8-дневен траур след смъртта на Филип (Още за кралския протокол)

Гласувайте за статията

Кралица Елизабет с 8-дневен траур след смъртта на принц Филип

Кралица Елизабет ще спази протокола и ще прекара 8 дни в изолация, за да скърби за съпруга си принц Филип. Нейно величество смята да се посвети на траура и да спази пълния церемониал около погребението му.

Според предварителната информация, кралското семейство ще тъгува 30 дни, а на погребението ще присъстват само близки хора. Кралицата няма да се появява публично цял месец, съгласно протоколите, изготвени за смъртта на принц Филип?

„С дълбока скръб нейно величество кралица Елизабет Втора съобщава за смъртта на обичания си съпруг, негово кралско височество херцогът на Единбург — принц Филип“, се казва в официално изявление на двореца Бъкингам.

Принц Филип, който беше най-възрастният член на кралското семейство на 99-годишна възраст, почина днес. Принцът почина в замъка Уиндзор, след като прекара по-голямата част от 2021 г. в болница с инфекция и сърдечни проблеми.

Но какво ще се случи сега, след смъртта му?

През следващите осем дни е обявен национален траур. Цялата страна ще скърби, след което семейството ще направи публично поклонение на принца. Елизабет обаче ще трябва да реши кои 30 души да допусне на погребението му, за да се съобрази с ограниченията заради пандемията. Частната церемония ще бъде организирана след поклонението. Филип ще бъде погребан следващата събота, а за церемонията се очаква да се съберат негови роднини от цял свят.

Операция „Форт Бридж“ всъщност е предварително планиран план за смъртта на принц Филип. Операцията включва планове за погребението му, мястото му на погребение, както и продължителността на траура както за кралското семейство, така и за цялата страна.

Такъв план се прави за всички членове на кралското семейство. Например планът за кралица Елизабет се нарича „Операция Лондонски мост“.

Кралица Елизабет със строг траур сн. Уикипедия

Кралица Елизабет със строг траур сн. Уикипедия

Принц Филип участва в изготвянето на плана си, както и кралицата, която участва в изготвянето на протокола за собственото си погребение. Не е ясно Меган и Хари ще присъстват ли на церемонията заедно.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар