Какво трябва да знаем при покупка на сребърни бижута?

Гласувайте за статията

Сребърните бижута са предпочитани от мнозина, тъй като са много по-евтино, отколкото златото и платината, а в същото време предоставят високо качество, блясък и впечатляваща визия. Разбира се, когато купувате бижута от сребро, е нужно да имате предвид някои неща, така че да направите разумен избор, който да носи радост на Вас или на човека, към който е адресирано бижуто. В тази статия ще Ви дадем повече информация за важните фактори при избор на сребърни бижута.

Как да разпознаем качествените сребърни бижута?

Най-разпространеният материал за изработка на сребърни бижута, е стерлинговото сребро, на което е маркиран номера (925). При положение, че на щампата пише (800), то това значи, че материалът идва от стария континент – Европа. Стерлинговото сребро има състав от 92.5% сребърен материал и 7.5% други материали, каквито могат да бъдат мед и никел. Допълнителните метали се грижат бижутата да блестят с очарование и да издържат дълго време, без да се деформират, да губят формата си, и да потъмняват. Такъв вид сребърни бижута можете да намерите в онлайн магазина на Capino.bg, и то на наистина изгодни цени, както ще се уверите.

По всяка вероятност сте чували и за финото сребро, но то няма много голямо приложения в създаването на бижута, защото е далеч по-меко и променя формата си с течение на времето. Ако все пак желаете да знаете, как се разпознава фино сребро, е нужно да съблюдавате за маркер (999), с който се обозначава. На този етап обаче малко производители се ангажират с този метал.

Разбира се, когато купувате сребърни накити, като например: пръстени, гривни, колиета, висулки, талисмани и други, е нужно да съблюдавате за гореописаните фактори, сред които са посочените маркери, вида на среброто и допълнително описание за използваните материали за направа на бижуто. По този начин, ще бъдете сигурни, че се каните да направите правилната инвестиция.

Предизвикват ли алергии бижутата от сребро?

На този етап няма данни, че стерлинговото сребро предизвиква кожни и други алергии. По-голяма вероятност за дразнения, може да има при наличието на повече никел в състава на бижуто, но той се използва рядко при направата на накити, така че можете да бъдете спокойни. Все пак апелираме да вземете предвид състава на бижутата, за да се предпазите от евентуални хипоалергенни прояви. Малко хора имат непоносимост към среброто, но може Вие да сте сред тях. За щастие повечето любители на бижута от сребро, не се оплакват от поява на алергии.

Купувайки бижута онлайн, ще видите снимките на продуктите, както и подробни описания относно съдържанието им. Вие ще научите какъв е процентът на всеки един от използваните метали, и ако имате непоносимост към някой от тях, можете да се откажете от поръчката. Все пак не бива да се притеснявате, понеже съвременните производители избягват вредното съдържание в продуктите се и се стремят да угодят на клиента, така че той да получи качество срещу парите си.

Скъпи ли са сребърните бижута на българския пазар?

В сравнение с останалите благородни метали, каквито са златото и платината, можем да кажем, че сребърните бижута не са скъпи, та дори и са много достъпни за средностатистическия българин. Още повече, че вече има онлайн магазини предлагащи специални промоции на клиентите си на всякакви видове пръстени, гривни, гердани, обеци и пълни сребърни комплекти.

И, ако искате да се поглезите с качествено бижу, което да Ви осигури ослепителен блясък и високо равнище, не се колебайте да разгледате предложенията за бижута от сребро. Те са по-евтини и в същото време са качествени, така че можете да направите подарък на себе си или любимия човек. Немалко хора харесват среброто, не защото е евтино, а защото е един от най-качествените благородни метали. Надяваме се, да харесате тази статия и Ви пожелаваме всичко най-хубаво.

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар