Британците казаха тежката си дума за принц Уилям

Гласувайте за статията

Уилям се оказа техният любимец

Британците казаха тежката си дума, според която следващият наследник на трона на Обединеното кралство, трябва да е принц Уилям.

Прави впечатление, че те предпочитат внука на кралица Елизабет Втора пред сина й принц Чарлз.

принц Уилям

Уилям се оказа техният любимец

Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от агенцията Deltapoll, съобщава „Дейли Мейл“.
47% от анкетираните искат да видят на трона 38-годишният принц Уилям, който е трети в списъка за наследяване на короната.
За сравнение: само 27% ще се радват, ако Чарлз заеме стане следващ монарх на Обединеното кралство.

Вестникът отбелязва в тази връзка, че резултатът от проучването показва колко е паднала популярността на 72-годишния принц Чарлз. Той е най-големият син на Нейно Величество. Въпреки всички усилия, които принцът полага, за да подобри имиджа си през последните 20 години, очевидно няма резултат.

18% от участниците в проучването са били „за“ премахването на монархията.
Забележително е също така, че във възрастовата група от 18 до 24 години мнозинството (23%) иска короната да отиде директно при принц Хари след Елизабет Втора. Припомняме, че на 21 април, тя навършва 95 години. 36-годишният брат на принц Уилям, е шести в линията за наследяване на трона.

В същото време 51% от анкетираните признават, че отказът на принц Хари и съпругата му Меган Маркъл да изпълняват задълженията на старши членове на кралското семейство, преместването в чужбина и скорошно телевизионно интервю, нанася огромни щети върху британската монархия.

Що се отнася до самата кралица, 41% от участниците в проучването, са сигурни, че тя трябва да остане на трона до смъртта си.
21% вярват, че Елизабет Втора, която вече е поставила рекорд за най-дълго управление в британската история, трябва да предаде короната на своите наследници.

Проучването е проведено в периода 31 март-1 април и в него са участвали 1 590 души, пише vesti.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар