Избори 2021: Борисов призова Слави да формира кабинет (+ Отговорът на Трифонов)

Гласувайте за статията

Премиерът Бойко Борисов призова Слави да формира кабинет, Трифонов следва конституцията за избори 2021

Избори 2021 се превърнаха в топ тема в световните медии. Светът с огромен интерес наблюдава случващото се в България след края на парламентарния вот. Шест партии влизат в парламента, а конфликтите между тях са неизбежни. Формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ се превърна във втора политическа сила. И въпреки скептицизма на мнозина, как един шоумен / макар и преуспял/ ще формира правителство, събитията водят в тази посока.

На това мнение е и настоящият премиер на страната Бойко Борисов. Той заяви, че ГЕРБ ще формира правителство, но по всяка вероятност то няма да бъде подкрепено от останалите политически сили, които влизат в парламента. И призова Слави Трифонов да поеме отговорност и да предложи собствен кабинет, съобщават от сайта на Нова телевизия.

„Оттук — нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност. Най-колегиално го моля да започне да си прави състава на правителството. Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове. Ако толкова им е нужно, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата, аз си я обичам“, заяви Борисов в изявлението си. Отговорът на „Има такъв народ“ не закъсня.

„По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея“, написа той във Facebook.

Избори 2021 - все по-сложни сн. Фейсбук

Избори 2021 – все по-сложни сн. Фейсбук

Както е известно, преди няколко дни той съобщи, че се е самоизолирал, след като е развил симптоми на Covid-19. Въпреки това не спира да работи около подготовката на екипа си за влизането му в парламента. А що се отнася до правителството — шоуменът няма намерение да става премиер. Вместо това ще остане в парламента и вероятно ще формира експертен кабинет, ако получи мандат за правителство, прогнозират политолози.

По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното:
Има много…

Публикувахте от Слави Т. Трифонов в Сряда, 7 април 2021 г.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар