Баретата с трогателен жест в памет на сина си

Гласувайте за статията

Семейството на Златомир Иванов-Златко Баретата с трогателен жест в памет на Алекс

В памет на починалия Алекс, семейството на Баретата раздава купи на победителите в турнир по сноуборд.

Синът на боса бе изявен състезател със световни отличия по този спорт. Този петък на писта „Лале 1“ на Витоша ще бъде връчен първият приз.

През ноември 2018 г. издъхна наследникът на Баретата. Момчето бе покосено от тежко генетично заболяване.

Скоро след смъртта му покрусеният от мъка татко Златомир Иванов обяви, че ще инициира международни състезания по сноуборд в памет на сина си. Първата надпревара по снежните писти трябваше да се проведе през пролетта на 2020 г. Турнирът не се състоя заради пандемията от коронавирус и преустановяването на всички спортни мероприятия.

В състезанието на 9 април ще участват деца на възраст от 8 до 15 години. Общо 80 сноубордисти са се записали за участие в състезанието. Най-малкият състезател е на 8 години. При стриктно спазване не само на противоепидемичните мерки, но и на тези за живота и здравето на състезателите, ще протече мероприятието.

В деня на надпреварата те ще ползват безвъзмездно лифтовите съоръжения в зоната на състезателното трасе. Всеки от сноубордистите ще има право на не повече от 2 тренировъчни спускания преди официалния старт, пише Хотарена, позовавайки се на „България Днес“.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар