Проф. Георги Рачев разкри кога ще завали последният сняг и ще си отиде студът Преглеждания: 686

Няма да ни мъчи още дълго време
0
Оценете този post

Няма да ни мъчи още дълго време

Климатологът проф. Георги Рачев прогнозира кога ще завали последният сняг и ще си отиде студът.

„Още малко и край на снега. Слънцето идва в четвъртък следобед. Обещаваме на зрителите за последен път да има сняг, но такова е времето. Това е пролетта. Не може от зимата изведнъж да скочим в лятото, макар че се е случвало понякога“. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

проф. Георги Рачев
Няма да ни мъчи още дълго време

„Последният сняг е утре. Любимото лилаво ще пренесе снега (посочи той на картата). Ако времето през пролетта е еднакво, ще бъде лошо. По-добре да задържи вегетацията при плодните дръвчета и после взривно да нараснат“, каза той, показвайки карта.

„Очаква ни антициклон, който се върти обратно на часовниковата стрелка и по средата студеният въздух нахлува към България. Той няма да се доизмени, а ще доведе до студовете и дъждовете, за които Натали Трифонова говори.

„Времето ще се стабилизира и ще има много слънце. Събота и неделя, който може да излиза навънка. Пролетта идва и няма как да я спрем. В Париж ще е 5 градуса, а в Рим е топло, колкото у нас“, допълни той.

„Червената линия са максималните, а синята линия са минималните. Дори да има нещо, при положение, че минималните температури са типично ранно пролетни. Към 14-15 има едно смущение, след което продължаваме до 23, когато отново ще има превалявания. И до края на месеца ни чака хубаво пролетно време“, заключи проф. Георги Рачев, показвайки последната карта, пише blitz.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.