Северна Македония под блокада! (Полицейски час и забрана за излизане – пандемията достигна пика си)

Гласувайте за статията

Северна Македония под блокада, полицейски час и забрана за излизане

Пълна блокада в Северна Македония за следващите две седмици. Ако сте планирали да посетите Скопие или Охрид по работа или лични причини, отложете плановете си. Поне до май. Страната е на път да се окаже под пълна блокада, заради пика на коронавируса. Ситуацията в страната до такава степен излезе от контрол, че на властите им се наложи да вземат крайни мерки, за да ограничат щетите.

Полицейският час от 20 ч. До 5 ч. сутринта на следващия ден ще бъде в сила от утре, 6 април до 20 април. От сряда, 7 април до 20 април, се въвежда пълна забрана за гости и посетители в ресторанти, бензиностанции и хотели, с изключение на гостите, които вече са настанени там. Но е разрешена доставка на храна. Заведенията за хранене на летищата в Скопие и Охрид също са изключени от тази забрана.

От 6 до 20 април има пълна забрана за мероприятия пред публика в спортни зали, фитнес зали и тренировъчни зали.

Забранено е организирането и провеждането на семинари, обучения, конференции и курсове в периода от 6 до 20 април.

По време на забраната собствениците на домашни любимци, живеещи в сгради, ще могат да извеждат кучетата си за час между 10 и 11 часа, но не по-далеч от 100 метра от домовете си.

Премиерът Зоран Заев посочи, че ситуацията с коронавируса в страната се е влошила, особено сега, когато връхлетя британският щам, чиято интензивност не е сравнима с предишните вълни. Най-големият риск е за младите хора, които не спазват мерките, каза Заев. И призова да си останат у дома през този период и въобще да не се събират, за да прекарат великденския празник с членове на семейството си.

Северна Македония под пълна блокада сн. Уикипедия

Северна Македония под пълна блокада сн. Уикипедия

„Хоспитализацията сега продължава по-дълго. Преди, след 14-ия ден пациентът се е считал за излекуван, а сега има 12, 13, 14-дневно влошаване във форма, която се вижда рядко. И то с драстично влошаване на белодробния образ и кръвната картина, което за съжаление завършва с фатален изход“, коментира Заев.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар