Окончателно! Владимир Путин остава на власт до 2036!

Гласувайте за статията

Владимир Путин остава на власт до 2036 година

Днес руският президент Владимир Путин подписа закон, благодарение на който теоретично може да остане на власт до 2036 г. Спорния законопроект е обсъждан вече няколко години, но по всичко изглежда, че той все пак е факт.

Според предишната конституция 68-годишният Путин, който е на власт повече от две десетилетия, трябваше да подаде оставка, след като завърши втория си пореден мандат през 2024 година. Президентът обаче реши друго. И взе мерки, които му гарантират оставане във властта поне още 14 — 15 години.

Това наложи промени в конституцията, които дадоха възможност да разшири правомощията и властта си. А оставането му на власт гарантира, че Русия скоро няма да промени модела и курса на управление. Нещо, което все повече руснаци искат да се случи. Но въпреки това не става.

Така или иначе, руснаците гласуваха миналата година за поправки, които му позволиха да се кандидатира за нов шестгодишен мандат. Измененията на закона бяха приети от Думата — руския парламент.

Путин, който ще навърши 83 години през 2036 г., беше президент на Русия в периода от 2000 до 2008 г., след което трябваше да подаде оставка по правилата на предишната конституция от 1993 г. Той бе заместен от колегата си Дмитрий Медведев, който пое щафетата. Двамата дори се разменяха известно време като президент и премиер, но в крайна сметка Медведев реши да се оттегли от властта.

След това Путин издържа два мандата като министър-председател, преди да бъде преизбран за президент през 2012 и 2018 г.

Путин президент до 2036 година сн. Уикипедия

Путин президент до 2036 година сн. Уикипедия

Новият закон му дава право да се кандидатира за нови два мандата последователно. Факт е, че без Путин Русия изглежда е на път да се разпадне. В страната няма човек, който да може да поеме щафетата от него. Нищо чудно, че страховете на голяма част от опонентите му са свързани с бъдещето на Русия. Без силен лидер, който да гарантира стабилността, Москва е заплашена от съдбата на Киев. А именно — разпад.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар