Да изтеглим ли кредит, за да погасим стария?(Вижте какво съветват експерти)

Гласувайте за статията

Експерт разкри дали е изгодно тегленето на нов кредит за погасяване на стария

Частичният мораториум заради пандемията е довел до оскъпяване на месечните вноски за ипотечните кредити с около 20-50 лева. Това съобщи за БНР кредитният консултант Тихомир Тошев.

 

Той е на мнение, че през годината частичният мораториум върху тези задължения ще изтече, като е строго индивидуално какъв е периодът на отсрочване на плащанията.

Експертът добави, че хората, които не са успели да се справят със затрудненията си във връзка с изплащането на техните кредити, продължават да имат възможността да се свържат с финансиращата ги институция, която ще им предложи индивидуално решение.

Тихомир Тошев заяви, че банките вече са готови с предложения за такива клиенти. Но клиентите трябва да се свържат веднага с тях, а не да чакат падежа на вноската си.

Експертът отговори и на въпроса дали е изгодно тегленето на друг кредит за погасяване на вече съществуващите задължения.

Неговият съвет е да не се теглят нови кредити, дори и да са безлихвени, за погасяване на старите задължения.

Тихомир Тошев предупреди, че при сключването на частичния мораториум би трябвало да сме наясно, че ще плащаме по-високи вноски след края на отсрочката. И ако ни се наложи да договаряме нова, тя ще бъде по-кратка, пише БЛИЦ.

 

 

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар