Трансплантация на коса – ефективно оръжие срещу косопада

Гласувайте за статията

Регулярното отпадане на косми е нещо съвсем нормално, което се случва с различна интензивност в резултат на цикличните хормонални колебания при жената, напрегнатото ежедневие или обработката на косата с различни топлинни електроуреди като преса или сешоар. Но в природата винаги съществува баланс и освен това физиологично отпадане, можем да наблюдаваме и патологично, което да бъде генетично детерминирано или свързано с прием на медикаменти, инфекциозни процеси по повърхността на скалпа и др.

Съществуват различни начини, благодарение на които можем да стопираме процеса. Те трябва да бъдат част от нашето ежедневие и е нужно да подходим с известна доза внимание към този проблем, ако искаме да запазим нормалния вид на косата ни.

Как можем да стопираме косопада, използвайки някои рутинни методи?

Един от основните плюсове на тези рутинни методи е, че нищо не можем да загубим, ако опитаме. Разбира се, крайният резултат може да бъде свързан не само със стопирането на унищожителния косопад, но и стимулирането на отделните фоликули към делене и развитие.

Първо трябва да обърнем внимание на редовната хигиена на скалпа, за да позволим на порите да дишат, но в същото време и да не прекаляваме с честото измиване, за да не предизвикаме точно обратния ефект. Извършвайте и леки кръгови движения по кожата на главата, за да стимулирате вазодилатацията и да повишите кръвоснабдяване на корените на космите. Така ефектът ще бъде свързан със засилен растеж на здрава коса.

Съществува ли алтернатива на ежедневните грижи, противодействащи на косопада?

Ако все пак установите, че нито една от изпробваните техники не проработи, редно е да обърнете внимание на други, алтернативни начини за стимулиране на растежа и предотвратяване на косопада. Един от най-широкоизползваните в последно време е ефективната трансплантация на коса, при която се осъществява присаждане на космени фоликули от едно място на скалпа на друго, така че да се получи преразпределение и да се запълнят островите с липсваща коса. Разбира се, методът е ефикасен само при определени ситуации и първо трябва да се консултирате с медицински специалист, за да установите причината, и след това да пристъпите към действие.

Крайно време е да преприемете действия за стопиране на косопада. Открийте основния виновник за това и прекратете отпадането на косми, защото косата е една от основните черти на Вашия облик и тя заслужава вниманието Ви на 100%.

Източник на снимка:
Nina Buday / Shutterstock.com

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар