Стара вражда разпалила скандала между Азис и Фънки в „Като две капки вода“ (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Войната между Азис и Фънки тлее от 13 години

Стара вражда е разпалила скандала между Азис и Фънки в шоуто „Като две капки вода“ на Нова телевизия в понеделник. След изпълнение на Рафи Бохосян в образа на Краля на фолка членът на журито напусна мястото си, обявявайки, че това, което е видял, е „ужасяващо“.

Азис пък го обвини в расизъм, а зрителите избухнаха с искане за изгонване на рокаджията от предаването. Всичко това се оказва само една от многото битки във войната между Фънки и Азис, която се води вече 13-та година.

Шоуто „Като две капки вода“ в понеделник се превърна от развлекателно в политическо зрелище, изваждайки на преден план проблема с расизма, хомофобията и толерантността.

Рафи Бохосян излезе на сцената, преоблечен, гримиран и на високи токчета като Азис в изпълнение на хита му „Сен Тропе“, който е гледан над 100 милиона пъти в интернет. Арменецът се справи прекрасно със задачата да имитира изпълнителя от Костинброд.

Вместо обаче да го поздрави за добрата работа, Димитър Ковачев-Фънки напусна мястото си в журито на шоуто. Той обяви, че не може да издържи нито вида на Рафи-Азис, нито песента, с която се представи той.

„Ама, какво ви става, бе? Слезте на земята! Това беше нещо ужасяващо! Аз не зная какво да кажа просто!“, бяха думите на Фънки. Според него гримираният и преоблечен Рафи не прилича на Азис, а на „индианец от Латинска Америка, който случайно е сбъркал адреса и дреме в България“.

Обвинение в расизъм

Самият Азис реагира с усмивка на всичко това, но малко преди финала на предаването той даде да се разбере, че изобщо не му е било смешно.  Когато дойде ред за оценките на участниците в шоуто един към друг, певецът от Костинброд взе думата и обвини Фънки в расизъм.

„Това откровено расистко отношение на Фънки към образа – моя образ, т.е. към Рафи, е отвратително и просташко… И това нещо по някакъв начин демотивира – докато си на сцената, някой да стане от журито – каквато му е работата, и да си тръгне, да напусне.

Тоест той е толкова погнусен, че не може да го гледа. Адски е тъпо, адски е неприятно за един артист като Рафи, който цяла седмица ходи на високи обувки и накрая ето това нещо се случи. Тъжно е“, категоричен бе Кралят на фолка.

На забележката от страна на водещите, че „Капките“ са развлекателно шоу, той отговори: „Това не беше смешно. Беше гнусно“.

Защита

Фънки на свой ред изчака да му дойде редът за оценки, за да защити позицията си. „Скъпи Васко, първо – интелектуалният багаж, който нося, ми пречи да бъда простак. Второ – излязох, за да не кажа какво мисля за това нещо, което чух и видях. Все пак аз съм образован музикант и имам претенции за което“.

Азис не се сдържа: „А ние сме аматьори, така ли да го разбирам?“, попита той. Отговорът на Фънки бе кратък: „Можеш да разбираш всичко, както пожелаеш“.

Интересното е, че обекта на спора – Рафи Бохосян, отказа да вземе отношение. Потърсен от репортери ден след свадата, той заяви, че не иска да се меси, защото това било размяна на реплики между Фънки и Азис, а той нямал отношение.

„Моята работа беше да си вляза в образа. Мисля, че се справих добре. Не искам да коментирам този скандал – достатъчно уважавам и Азис, и Фънки“, витиевато се измъкна „по арменски“ Рафи.

Войната между фолк певеца и журиращия рокаджия обаче не започва  миналия понеделник. Тя се разпалва още през 2008-ма година, когато Димитър Ковачев влиза в журито на шоуто „Мюзик Айдъл“ по Би Ти Ви. Там той за първи път вижда на живо Азис и решава да го похвали в свое интервю. Но комплиментите му са изказани така, че да отблъснат Васко и да го настроят завинаги срещу промоутъра.

„Силно съм изненадан от Азис. Смятах, че е уникален тъпанар“, казва Фънки. Според него Васко е отговорил „много добре“ на въпросите, зададени му в предаването. Но продуцентът изказва съмнение, че може би ги е знаел предварително, за да се подготви.

Тези думи са забили нож с сърцето на Азис, следата от който остава до днес. С годините пропастта между двамата е ставала все по-голяма. Фънки е известен със склонността си да се заяжда с лекия жанр, което вбесявало Васко. Едва сега обаче той си позволява да даде публичен израз на своята обида и огорчение, използвайки като оправдание, че е засегнат и друг артист, а именно Рафи.

Хората с добра памет помнят, че Азис и Фънки имат доста появи заедно на малкия екран. Няколко години след участието в „Мюзик Айдъл“ те играят затворници в сериала на Би Ти Ви „Столичани в повече“. Твърди се, че на терен поддържали цивилизовани, но изключително хладни отношения. Двамата артисти избягвали да общуват помежду са, като че ли водели „студена война“. Това се случва през 2014-та.

Година по-късно Азис влиза като участник в „Като две капки вода“, където Фънки е част от журито. Певецът успява да финишира втори в шоуто, изпреварен само от Ненчо Балабанов. Но доброто му класиране не идва от оценките на Ковачев.

Нещо повече – продуцентът системно го неглижира, сравнявайки представянето му с това на Деляна Маринова-Джуджи, която редовно получава минимума от точки и остава последна на финала.

Сега – 6 години по-късно, Азис отново попада под ударите на Фънки. Вероятно за да тушират конфликта, водещите редовна взимат думата на продуцента след изпълненията на ромския идол и той дори не се изказва.

Така се случи например в предаването от 22 март, когато Азис влезе в образа на дискозвездата от 80-те Сандра. Когато дойде ред на оценката на журито, Геро и Зуека обявиха, че не искат да чуят мнението на Димитър Ковачев и директно дадоха думата на Тончо Токмакчиев. Миналия понеделник обаче не успяха да удържат напрежението, пише „Уикенд“.

Въпреки че беше неприятна гледка, скандалът рязко вдигна рейтинга на Азис, който дотогава бе последен в класирането. С думите си на финала той провокира зрителите да залеят с коментари официалната страница на предаването, нападайки Фънки и подкрепяйки Васко.

Войната между Азис и Фънки тлее от 13 години сн. hotarena.net

Войната между Азис и Фънки тлее от 13 години сн. hotarena.net

Те се мобилизираха да гласуват за него в образа на Оги Цолов от „Фактор“, в който влезе, и по този начин му дадоха първото място за вечерта. Рафи, чието изпълнение се превърна в ябълката на раздора, остана втори, предават от hotarena.net.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар