Тайните владетели на света (Как Китай наложи контрол върху останалите държави?)

Гласувайте за статията

САЩ и Русия ли? Китай е новият владетел на света

Китай се превръща в абсолютен хегемон на планетата. Страната е една от най-развитите в технологичен план, а от скоро време и икономически. И буквално дирижира събитията на световната сцена, изнудвайки фактически малките бедни страни със заробващи заеми.

Договор под условие

Порталът „Дойче веле“ разкрива скандални подробности по повод случващото се в Китай и по повод на договорите, които страната отпуска. Оказва се, че властите в Пекин са измислили хитър начин, за да държат на къса каишка всички, които биха могли да им бъдат полезни в бъдеще. На малките страни, които нямат собствен ресурс, но имат нужда от инфраструктура и средства за развитие, се предоставят средства под формата на заем. Но условията по договорите са толкова странни, че чак звучат невероятно.

Стойностите на договорите не са известни, но общата сума се изчислява на около 35 милиарда американски долара. Договорите обаче фактически не съществуват. Или по-скоро е забранено да се говори за тях.

Държавниците са принудени да дадат безумни гаранции – от запазване на определен политически режим, до забрана за искане на помощ от „Парижкия клуб“- неофициална организация, която се занимава с управлението и разрешаването на лоши държавни кредити. Тези договори също така изискват от длъжниците да върнат дадения заем предсрочно, ако Китай го поиска. Или ако намери за добре да прекрати споразумението едностранно.

Китай завладява света сн. Уикипедия

Китай завладява света сн. Уикипедия

Венецуела, Пакистан, Боливия и други страни вече са попаднали в мъртваха хватка на Китай. За тази тъмна страна на политическия режим в Пекин не се говори. Но се говори друго – че заробени с подобни кредити са и големи държави, които също се оказват в плен на китайския дракон. За китайците това е форма на реваншизъм след Втората световна война. И едно е сигурно – Пекин продължава да разпрострира пипалата си. Но забранява на всичките си клиенти дори да споменават за споразуменията с тях.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар