Джо Байдън крие доста мрачни тайни

Доналд Тръмп минава за един от най-противоречивите президенти на Америка, но Джо Байдън определено ще бъде обявен за един от най-мрачните. Американският президент полага огромни усилия да покаже, че е най-добрият избор за страната, но някак просто не му се получава. А причината е, че крие минало, което предпочита да не излиза на бял свят.

1. Има връзка с омъжена жена, съпруга на най-добрия му приятел

Малцина знаят, че преди да се ожени за Джил, Джо има друга съпруга, която загива при трагични обстоятелства. Няколко години по-късно той се впуска в забранена афера със съпругата на свой приятел. Краят е предизвестен — двойката решава да се събере, а измаменият съпруг научава последен. И до днес пази още горчив спомен от онзи момент.

2. Губи първата си съпруга при трагична катастрофа

В живота на Джо Байдън има трагедия, която го бележи за дълго време. Съпругата му Нийли Хънтър умира при автомобилна катастрофа, а заедно с нея и едногодишната им дъщеря Наоми. В катастрофата са ранени и двамата му синове. Президентът на САЩ не говори за този период от живота си. В много редки моменти признава, че ако не са били двата му синове, след онази трагедия сериозно е мислел да сложи край на живота си.

3. Смъртта на сина му Бо Байдън от мозъчен тумор

Тази трагедия трябваше да остане скрита от очите на американското общество. Джо Байдън положи отчаяни усилия да не се разбере, че синът му, който беше военен съдия и главен прокурор на щата Делауеър страда от рак на мозъка. Той почина през 2015-та година. Трагедията така сломи американския политик, че той се отказа от предизборната надпревара за президент.

4. Вторият му син потъва в трагедията на алкохола и наркотиците

Смъртта на първата му съпруга и вторият му брак влияят сериозно на Хънтър Байдън. Той потъва в света на дрогата и алкохола — проблем, с който се бори и до днес, пише македонския портал "Точка". [caption id="attachment_662103" align="aligncenter" width="300"]Джо Байдън крие тайни сн. Уикипедия Джо Байдън крие тайни сн. Уикипедия[/caption]

5. Той е първият президент, заради когото щурмуват Капитолия

Ударът на Капитолия беше може би най-скандалния момент от избора на Байдън. Той е първият, заради който улиците на Вашингтон бяха окървавени по този начин. Това оставя черно петно в биографията му и е моментът, който той повече от всичко, иска светът да забрави.