Подробности за кончината на цар Киро

Гласувайте за статията

Издъхна ромският барон цар Киро

Росица Драгинова – адвокатката на семейството на цар Киро, съобщи новината за кончината му.

„Рано сутринта ми се обадиха да ми кажат. Погребението е в неделя“, съобщи Драгинова. Адвокатката съобщи, че в момента подготвя молба за прекъсване изпълнението на наказанието на дъщерята на Цар Киро – Събка. Тя е с присъда за 5 г. лишаване от свобода заради притежание на 2054 г хероин за 184 921 лева, внесен от Турция.

Издъхна ромският барон цар Киро

Издъхна ромският барон цар Киро

С присъда за 8 месеца лишаване от свобода бе осъден и цар Киро за притежание на живак и антики.

Той се сдобива със седем присъди още по времето на социализма. Те са във връзка с различни престъпления, сред които притежание на злато и много пари и са общо за над 30 години затвор.

След 10 ноември 1989 г. ромският барон е амнистиран. Скоро след демократичните промени регистрира фирма за производство на алкохол и я нарича „Цар Гого“. През 1993 г. е арестуван за производство на фалшив алкохол в големи размери, а името му се превръща в нарицателно на ментета.

Пет години той създава партия „Свободна България“, която успява да вкара общински съветници в Стара Загора и Пазарджик. Но въпреки това влиянието му сред ромите не е особено голямо.

Наследникът на цар Киро – Ангел Рашков също също е с куп обвинения.

На 4 април ще бъде погребението на ромския барон.

През последните месеци здравословното му състояние се е влошило. Той е прекарал два инфаркта и освен това е имал проблеми с бъбреците, пише Хотарена.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар