Прессекретарят на руския президент разкри някои от странностите му

Животът на Владимир Путин извън президентството винаги е забулен в мистерия. Какъв е животът на главата на руската държава? Журналистите решиха да научат за това от прессекретаря на президента Дмитрий Песков. Песков беше запитан дали има забранен списък с продукти, които Путин не допуска в менюто си.Владимир Путин непретенциозен към храната (Вижте какви са странностите му) "Не знам за такива", отговори той на вестника "Аргументи и факти". "Той е много непретенциозен към храната и със сигурност не не я издига в култ”. Според Песков държавният глава яде най-простите ястия. В същото време президентът се опитва да избягва продукти от брашно. Путин също е безразличен и към модата. Както отговори Дмитрий Песков, президентът няма свой стилист или моден дизайнер.

Той има минимално отношенив към модата. Всъщност носи едни и същи костюми, едни и същи ризи ”, казва говорителят на Кремъл.

Журналистите разбраха и за хобито на президента. Оказа се, че любимото занимание на Путин е четенето. „Чете предимно историческа литература, мемоари. Абониран е за  вестници. Носят ги при него както в Кремъл, така и в Ново-Огарево. Винаги има преса в самолета, когато лети някъде. Затова той ги разглежда доста често",  казва Песков. Освен това президентът черпи информация от чужди канали - немски и английски. Той упражнява своя английски няколко пъти седмично. Но президентът няма време да чете социалните мрежи.  Путин няма собствен акаунт в Instagram. „Самият той не присъства в социалните мрежи. Той има роднини и приятели, които му показват някои неща както и президентската администрация го информира по горещи теми. Разбира се, неговият прес секретар може да води социални мрежи за президента. Путин обаче е против. "Президентът не иска да губи време за това. Но той също не иска аз, неговият прес секретар, да управлявам неговите социални мрежи. Би било нечестно и грешно, смята той. " Журналистите се интересуваха и за любимите му кучета. Оказа се, че лабрадорът Кони отдавна е напуснала този свят, а сега президентът има и други домашни любимци.  Песков обаче увери: без котки - Путин винаги предпочита да гледа кучета у дома, предават от wday.ru.