Тайните писма на принцеса Даяна разкриха прякора на Елизабет Втора (Вижте тук)

Гласувайте за статията

Писмата на Даяна се продадоха за 113 хиляди долара

След като бяха скрити в продължение на повече от две десетилетия, тайните писма на принцеса Даяна вече имат нов собственик. Колекцията се продаде на търг за общо 113 хиляди долара.

Писмата са били писани до семейния приятел Роджър Брамбъл и датират от 1990-та до 1997-ма година. Семейство Брамбъл се надява, че колекцията ще покаже различна страна от характера на Даяна и ще докаже, че всъщност принцесата не е била само депресираното и тъжно момиче, което всеки познава.

Според бившите собственици, продажбата на писмата е била изключително важна сега, защото последният сезон на „Короната“ показва Даяна само в най-лошите й моменти от живота и създава впечатлението, че тя никога не се е усмихвала.

„Загрижени сме, че съвременните изображения на Даяна могат да се превърнат в определение за нейния характер. Вярваме, че тези писма разкриват, че тя е била забавен, културен и възхитителен човек и широката публика може само да се учи от нея“, се казва в изявление на семейство Брамбъл.

Теми

Според „Marie Claire“, писмата зачекват няколко теми, включително развода между Даяна и Чарлз, борбата й с психични проблеми и нахалството на медиите. Все пак, сред тях има и писания, които са доста забавни и показват хумористичната страна от характера на принцесата.

В едно от тях, датиращо от 19-ти октомври 1995-та година, Даяна говори за кралица Елизабет Втора и разкрива прякора си за нея. Най-вероятно затова писмото се е продало за 12 хиляди долара.

„Надявам се да пристигнете в Уестминстърското абатство преди Шефа (кралицата). Ако това не стане, очаквам да се извините“, пише Даяна в писмото. В друго принцесата благодари на Брамбъл, че е бил нейното приятно развлечение след развода й с принц Чарлз, а трето писмо разкрива за трудната седмица, която принцесата е претърпяла след публикуването на биографичната книга „Даяна: Нейната история“ от Андрю Мортън.

Според организаторите на търга, наддаванията са били и от двете страни на Атлантическия океан. „Хората просто обичат Даяна, тя беше изключително популярна. След прочитането на писмата, ще научиш много повече за това какъв човек е била тя.

Виждаш как характерът и интелигентността й прозират през думите“, казва Мими Конел от аукционната къща.

Тайните писма на принцеса Даяна разкриха прякора на Елизабет Втора сн. YouTube

Тайните писма на принцеса Даяна разкриха прякора на Елизабет Втора сн. YouTube

Средствата, които са събрани от търга, ще бъдат разделени между четири благотворителни организации, с които Даяна е работила. Това са Националният балет, Оркестърът на младежката симфония, компанията „Opera Rara“ и фондът „Benesh“, предават от tialoto.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар