Меган Маркъл предпочита накити от рециклирано злато

Пръстен с розов сапфир на марката "Ecksand", струващ 1 144 долара, видяхме на ръката на Меган Маркъл в една от медийните й изяви преди скандалното интервю с Опра Уинфри. Бижуто е от рециклирано злато, произведено в Канада и се продава със 100-годишна гаранция за качество. Той е дело на дизайнера Ерика Бианчини, която е на мнение, че тепърва бившата херцогиня ще показва предпочитанията си за дрехи и аксесоари, като начинът й на обличане в момента не се влияе от пари и мнението на хората, особено на стилисти. Съпругата на принц Хари отдавна вече не ползва кралските стилисти, като след преместването си в САЩ бързо замени официалните рокли с по-небрежни, вдъхновени от Калифорнийския начин на живот.

Избор и послания

"Сега, повече от това, което някога сме виждали в миналото, тя просто ще направи своето, ще избере това, което й харесва... Ще бъде вярна на това, което мисли...", каза още дизайнерът и припомня, че чрез дрехите и бижутата си тя ще продължи да отправя най-различни послания.

Устойчиви бижута

Меган Маркъл насърчава носенето на устойчиви бижута. На пазара вече се предлагат накити от рециклирано злато, както и диаманти, които са получени по изкуствен начин в лаборатории. Така при добиването им не отиват толкова много ресурси, нито се получават опасни отпадъци. Още през 2018-та година Маркъл е забелязана да носи обеци и пръстени на въпросната марка за устойчиви бижута. А това, че сега я видяхме с пръстена във виртуалното събитие на Spotify само потвърждава, че тя насърчава използването на рециклирани материали за изработката на любимите аксесоари на жените. [caption id="attachment_661208" align="aligncenter" width="295"]Меган Маркъл предпочита бижута от рециклирано злато сн. YouTube Меган Маркъл предпочита бижута от рециклирано злато сн. YouTube[/caption] "Носейки пръстен "Ecksand", тя кара света да осъзнае какво избираме да носим, когато става въпрос за тези устойчиви ценности", каза Бианчини пред "Insider". По думите й, като една работеща жена тя насочва вниманието към разбирането, че всеки трябва да обича това, което носи върху себе си и то да "говори" за неговите ценности, предават от tialoto.bg.