Слави Трифонов предизвика скандал с това си решение!

"Новият спасител” Слави Трифонов вече е намерил човека, който ще продължи да пипа вещо по тънката част в един от най-благодатните сектори в българската икономика – земеделието, когато се настани в управлението след изборите. [caption id="attachment_661179" align="aligncenter" width="300"]Слави Трифонов Слави Трифонов взе под крилото си Мирослав Найденов[/caption]

Перфектно запознат със задкулисието източник разкри, че Дългия смята да се възползва от „знанията и уменията“ на един от най-компрометираните бивши министри в сектора – Мирослав Найденов и неговата група от кадри в сектора.

Бившият управник е познат с нелицеприятния прякор Миро Мършата от времето, когато бе директор на Районната ветеринарно-медицинска служба във Враца, главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба от квотата на НДСВ и директор в Софийското общинско предприятие „Екоравновесие”. Освен с безброй далавери, Найденов ще се помни и с грандиозния скандал с отровното ирландско месо – преди години под негов контрол в търговската мрежа влезе мръвка с давност 20 години и стигна до трапезите на хората. Откакто бе показно изхвърлен от ГЕРБ Найденов търси нов трамплин към властови позиции – „Схемата е отработена – взимаш в партията роднина на вещ играч в далаверите и си осигуряваш същия достъп до старите схеми”, коментираха ветерани в партийното инженерство. Мръсотията лъсва дори в официалната информация за експертите по сектори на „Има такъв народ“ – в сектор „Земеделие” експерт на партията ще е Цветанка Войнова – ветеринарен лекар и спец по безопасност на храните. Цветанка Войнова е съпруга на д-р Йордан Войнов, който бе шеф на Българската агенция по безопасност на храните в първия кабинет на Бойко Борисов и дясна ръка на Миро Найденов. А с тази ръка Найденов знаеше къде да бърка, коментират от сектора. Войнов, също като Найденов, бе уволнен и изхвърлен заради далаверите, които правеше в БАБХ. „С жената на Войнов Слави дава ясен знак, че ако се добере до властта, ще вкара в нея същите стари муцуни, които вече са изхарчили откраднатото и са настървени за нови схеми“, припомнят бивши служители на Найденов, които с нескрит интерес следят новите лупинги на стария си началник и доверените му хора.