Братът на Димитър Рачков отново няма да влезе зад решетките!

Братът на Димитър Рачков Петър може да се отърве само с административно наказание, въпреки че отказа проверка за дрога и удари полицейска кола вчера. [caption id="attachment_661077" align="aligncenter" width="223"]Рачков Братът на Рачков така и не влезе в пътя[/caption] 41-годишният Рачков, който бе задържан след екшън край завод "Промет" по пътя за Средец на 21 март, е управлявал автомобил Ауди А3 с прекратена регистрация, собственост на 19-годишен младеж от варненското село Аксаково, съобщи вестник „24 часа“. Освен това е бил с отнета шофьорска книжка заради предишно нарушение, съобщиха от Областната дирекция на полицията. От там уточниха, че при задържането си Рачков изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин. Петър Рачков е тестван за употреба на алкохол, при което дрегер отчел отрицателен резултат. Нарушителят обаче отказал проверка за употреба за наркотични вещества и е задържан в РПУ Средец за срок до 24 часа.

Вчера Рачков удари на заден ход кола на жандармерията, най-вероятно в опит да осуети полицейска проверка. По служебния автомобил са нанесени щети за около 600 лв. Към този момент срещу него все още няма повдигнато обвинение, установи проверка на "24 часа".

Със сигурност Петър Рачков ще получи административно наказание от Пътна полиция за това, че е отказал тест за употреба на наркотици. Но дали ще бъде обвинен за притежание на наркотици ще стане ясно едва след приключване на назначената физико-химическа експертиза. През последните месеци името на бургазлията бе изчезнало от криминалните хроники и човек можеше да си помисли, че вече се е кротнал. Най-фрапиращият случай в досието му е от 2017 г., когато бе арестуван с още двама в автомобил, натъпкан със синтетична дрога и пособия за производството й. През 2019 г. той бе закопчан пред дома си в жк „Възраждане”, а при претърсване на жилището му полицаите откриха три запалки Clipper, натъпкани с дози метамфетамин. При последвалия след това обиск в помпената станция в с. Черни връх, където Петър официално работи, беше открита нарколаборатория. Тогава събраните доказателства не успяха да докажат, че наркотиците са негови и той се размина без обвинение по случая. Явно така ще се случи и днес и известният брат пак ще се отърве от съдебен процес и затвор. Петър обаче има условна присъда за година и няколко месеца с 4 години изпитателен срок. Тя е постановена през 2019 година и не е изтекла, така ако този път се сдобие с обвинение, ще трябва да лежи в панделата. Може да я отърве обаче, ако експертизата го оневини или пък се забави твърде дълго.