Частен детектив разследвал незаконно Меган Маркъл (Вижте повече)

Гласувайте за статията

Частен детектив е получил незаконен достъп до подробна информация за Меган Маркъл

Американски частен детектив заяви пред BBC News, че му е било платено от вестник „Сън“, за да получи лична информация за херцогинята на Съсекс Меган Маркъл в ранните дни на връзката й с принц Хари.

Незаконен достъп

Даниел Ханкс каза, че е получил незаконен достъп до подробна информация, включително номера на социалната осигуровка на Меган. Докладът му е включвал информация за бившия й съпруг и бивши гаджета, пише БГНЕС.

Законни действия

Издателят на „Сън” обаче заяви, че е поискал законно проучване и е инструктирал Ханкс, че трябва да действа законно. BBC News видя така наречения „изчерпателен доклад за Меган и нейното семейство“, който следователят, известен още като Дано Ханкс е предал на „Сън”.

В него фигурира телефонният номер, адрес и номер на социалната осигуровка на Маркъл, както и подробна информация за близки и членовете на нейното семейство.

В САЩ на лицензирани частни детективи е разрешен пълен достъп до бази данни с лична информация поради някои разрешени причини като изготвяне на съдебни доклади. Но достъпът до това допълнително ниво на детайлност за журналистически цели е незаконен.

Въпреки че няма доказателства, че това се е случило в този случай, данни като номер на социалната осигуровка биха могли да бъдат използвани за допълнителни натрапчиви разследвания.

Хищнически практики

Говорител на Хари и Меган заяви: „Херцогът и херцогинята на Съсекс смятат, че днешният ден е важен момент за размисъл за медийната индустрия и обществото като цяло, тъй като този разследващ доклад показва, че хищническите практики от минали дни все още продължават и нанасят необратими щети на семейства и взаимоотношения.

Те са благодарни на работещите в медиите, които отстояват журналистическите ценности, което е необходимо сега повече от всякога“.

Частен детектив разследвал незаконно Меган Маркъл сн. YouTube

Частен детектив разследвал незаконно Меган Маркъл сн. YouTube

Хари и Меган имаха неприятни отношения с таблоидите в Обединеното кралство. По време на неотдавнашното интервю на двойката с Опра Уинфри, те казаха, че това е създало „токсична среда на контрол и страх“ и до голяма степен тя е виновна за това да напуснат Великобритания, предават от actualno.com.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар