Васил Божков прецака 250 собственици на жилища

Гласувайте за статията
Черепа прибра милиони от наивни купувачи чрез имотни сделки на „зелено“, без да прехвърля собственост

Укриващият се в Дубай с 16 повдигнати обвинения от прокуратурата хазартен бос Васил Божков е прецакал над 250 купувачи на жилища в незавършения затворен жилищен комплекс „Нове Хоумс“ на столичния булевард „Цар Борис III“, сключвайки с тух авансови договори за покупка на имоти – пише в. „Уикенд“. В сряда десетки ужилени от Черепа протестираха в центъра на София и настояха казусът им да бъде разрешен от компетентните държавни органи – отбелязва изданието.

Строителството на огромния частен жилищен комплекс на Васил Бошков в столичния кв. „Красно село“ стартира през есента на 2018 г., след като Черепа брои над 60 милиона лева за терена с изглед към бул. „Цар Борис Трети“. Според инвестиционния проект на „Нове Хоумс“ строителната компания на Черепа трябваше да изгради до есента на 2022 г. 14 жилищни 8-етажни блока с общо 644 апартамента.

Миналото лято обаче строежът на гигантския жилищен комплекс бе спрян от ДНСК заради куп установени нарушения и пропуски, а неотдавна антикорупционната комисия КП КОНПИ постави под запор всички жилищни сгради с претенция за конфискация. Васил Божков е подсъдим за укриване на данъци в особено големи размери, както и за дузина криминални престъпления. Делата срещу Васил Божков и спреният строеж на жилищния комплекс и запорът му обаче са нанесли тежки финансови щети върху стотици наивни купувачи на имоти „на зелено“. Купувачи на жилища твърдят, че още преди повече от година са броили авансово между 10 и 50% за бъдещ свой имот, плащайки между 2000 и 3400 лева на квадратен метър.

Васил Божков завлече наивни купувачи

 

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар