Конфискуваната резиденция на Братя Галеви – непродаваема

Гласувайте за статията
Пирова победа на държавата за имота на Братя Галеви

Резиденцията в Ресилово на укриващите се от родното правосъдие дупнишки мафиоти Пламен галев и Ангел Христов, която преди дни бе конфискувана в полза на държавата с решение на Окръжния съд в Кюстендил, едва ли някога ще бъде продадена от НАП – пише в. „Уикенд“. Това коментират пред изданието юристи след пировата победа на Антикорупционната комисия КП КОНПИ.

В началото на седмицата съдът в Кюстендил разпореди, че резиденцията на Братя Галеви в дупнишкото село Ресилово, както и още няколко имота и луксозни лимузини на бившите барети следва да преминат във владение на държавата. Според делото, водено от КП КОНПИ срещу дупнишките феодали, те са придобили престъпно имущество за над 4,2 млн. лева.

Самата резиденция в Ресилово е оценена за 2,5 млн. лева, макар според експертите да струва поне двойно повече. Конфискацията на огромното имение в полза на държавата все още не е факт – признават юристи. Адвокатите на Братя Галеви обжалват пред Софийския апелативен съд решението на магистратите в Кюстендил. Дори и при негативен развой на делото обаче малцина вярват, че държавата ще спечели пари от имението.

Хората в Дупница говорят, че никой няма да посмее да купи палата на Галеви. Според тях е напълно възможно в бъдеще имотът да бъде купен пак от братята, но чрез подставени техни лица.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар