Излезе наяве още една от манипулациите на Меган

Гласувайте за статията

Лъсна още една от манипулациите на Меган, този път е замесен Арчи

Пред Опра Уинфри Хари и съпругата му Меган направиха куп разтърсващи разкрития. Но най-яркото от тях бе, че синът им е лишен от кралска титла, вероятно заради цвета на кожата си.

Арчи Маунтбатън-Уиндзор е седми в линията на наследяване на британския престол.

Меган каза в интервюто, че докато била бременна, „те“ – вероятно имайки предвид двореца, „казваха, че не искат той да бъде принц, който би бил различен от протокола“.

Тя загатна, че можело да става дума за това „първият цветнокож член на това семейство да не бъде титулуван по същия начин, както биха били другите внуци“.

Кралица Елизабет Втора има общо девет правнука. Самото трите деца на принц Уилям, който е втори в линията за наследяване на престола и един ден би трябвало да стане крал, имат титли на принцове.

Причината за това е указ на крал Джордж Пети от 1917 г., според който титлите принц и принцеса са ограничени до децата на монарха, децата на синовете на монарха и „най-големият жив син на най-големия син на принца на Уелс“, който към днешна дата е принц Джордж, синът на принц Уилям.

Експерт по конституционни въпроси в лондонския Юнивърсити колидж поясни, че правилото е въведено, за да се ограничи непрекъснато нарастващия брой титли принцове и принцеси.

Кралицата промени правилата и през 2012 година издаде указ, според който всички деца на принц Уилям и съпругата му Катрин ще бъдат принцове и принцеси, а не само първородният му син, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар