Не е за вярване по какъв път пое едната дъщеря на Мустафа Карадайъ (СНИМКИ)

Гласувайте за статията

Докато бе гимназистка, Айсел се опита да спечели слава, като участва в един от музикалните формати

Голямата дъщеря на Мустафа Карадайъ е творческа натура.

Айсел е завършила тонрежисура в Нов български университет, но в последните месеци работи като учителка.

Мустафа Карадайъ

Докато бе гимназистка, Айсел се опита да спечели слава, като участва в един от музикалните формати

Щерката на лидера на ДПС преподава музика на децата от пети до седми клас в малкото селце Долни Пасарел, близо до язовир „Искър“ край София. Eдновременно със стажа си там развива и солова кариера на певица.

Малцина знаят, че Айсел е сред популярните изпълнители в интернет пространството и има както свои авторски парчета, така и кавър версии на вечни хитове. Слушателите ѝ са хиляди. Преди да грабне микрофона, дъщерята на Мустафа Карадайъ е свирила в няколко рок групи. Преподавала е пиано, пеене и солфеж, за кратко дори била в телевизията. В ученическите си години пък активно се занимавала с театър.

Мустафа Карадайъ Докато бе гимназистка, Айсел се опита да спечели слава, като участва в един от музикалните формати. Тя обаче не успя да спечели сърцата на журито. Нейното сърце бе спечелено от друг участник – Кубрат. Двамата с него имаха пламенна връзка, но любовта им вече е в миналото.

Айсел има и по-малка сестра – Джейлан, която също е увлечена по изкуствата. Тя пък се занимава професионално с театър. Още от малка посещавала частната столична школа по актьорско майсторство „Ведна“. Напуснала я миналата година, след като завършила средното си образование.

Двете щерки на Мустафа Карадайъ, са от брака му с Джеврие. Двамата с нея израснали в съседни къщи в родното им село Борино, Смолянско. С жена си председателят на ДПС се познавал от дете. Влюбил се в нея, когато били студенти. Сватба вдигнали още преди да са изкласили висшето си образование. Не след дълго се родила и голямата им дъщеря Айсел.

Тя била кръстена на майката на Карадайъ и покойния му баща Сали. В превод от турски името ѝ означавало „сърна“.
За да спази семейната традиция родът да е голям, Мустафа станал баща и на второ момиче – Джейлан. Тя пък носи разновидност на името на майка си, символизиращо лунния път, пише retro.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар