Мистерия с богатството на Петър Дънов

Гласувайте за статията

За Петър Дънов 22 март е магически ден

Гробът на Петър Дънов се намира в тиха и подредена градина срещу Руското посолство в столицата. Нейната врата е винаги е отключена за всеки.

Гробът на Учителя е във формата на елипса. На надгробната плоча е инкрустиран пентаграм – символът на Бялото братство. В него са изписани петте християнски добродетели – Любов, Мъдрост, Истина, Правда и Добродетел.

Датата 22 март е специална за членове на Бялото братство. Всяка година на този ден те посрещат изгрева край гроба на своя учител.

Според неговото учение на този ден започва новата година.

22 март е денят на равноденствието, денят, в който човек е бил създаден, роден. Равноденствието на човека е възкачването на слънцето от юг към север. Югът е надолу, а северът – нагоре. С появяването на Адама човек е почнал да еволюира, да се качва нагоре към Бога.

Според Дънов на този ден трябва да сме изпълнени с най-хубавите мисли и най-хубавите желания. Това гласи един от заветите му.

Но защо енергията в този ден е най-силна на гроба на Учителя? През 1921 г. Петър Дънов за първи път извел своите ученици в най-високата точка на Софийската котловина и ѝ дал „соларното име“ Изгрев. Днес местността е известна като „Изток“ – тузарски квартал с изключително високи цени на имотите.

Някога в тази част на столицата дъновистите безгрижно играели своя ритуален танц. Постепенно последователите започнали да се заселват по околните поляни.

През 1927 г. по проект на архитекта Руси Николов е построен хубав салон, в който Дънов е чел беседите си края на своя живот през 1944 г.

Твърди се, че самият е предсказал датата на смъртта си. Жителите на витошките села коментират, че преди да умре той заровил съкровищата си. Негово пророчество гласи, че когато земята започне да се люлее, тогава съкровищата му ще излязат и дълговете на страната ни ще се погасят.

Очевидни споделят, че той е заровил дори артефакти, издирвани от Хитлер, които са били открити по време на разкопките в Египет.

Сред богатството на Учителя е египетски жезъл, на който е изобразена златна котешка глава. Твърди се, че този амулет пази София от земетресения.

Инж. Радослав Димитров е на мнение, че ако съкровището на Петър Дънов бъде открито, това безпроблемно ще погаси външния дълг на България, пише Ретро.бг.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар